Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hor sa na Omšenskú žienku

Diskusná téma K článku: Hor sa na Omšenskú žienku

Rád chodím do Trenčianskych Teplíc. Nie, zle som sa vyjadril – rád som chodil do Trenčianskych Teplíc. Dám to do minulého času. Už dlhšie ma lákala túra smerom k Omšeniu s výstupom na Omšenskú Babu. Samozrejme, nie z Omšenia. Chcel som to dať s prístupom z Trenčianskych Teplíc. To by bolo úplne super. A tak som sa vybral v pracovný deň, v rámci mojej dovolenky. Veď okolie kúpeľov bude cez víkend asi plné ľudí chtivých po turistike. Mne sa žiadalo samoty. Tak som sa vybral. Nedočkavo som nasmeroval auto z diaľnice do Trenčianskych Teplíc.

Martin knor

Opravim. Stazoval som sa na parkovne 8 eur za dva dni, cize 4 za den :-). Ale treba vziat do uvahy, ze Rakusania maju zarobky priemerne 3x vyssie ako my. U nas panuje nazor, ze miestni to poznaju a parkuju zadarmo, a cudzi nech platia. (Nazyva sa to slovanska pohostinnost :-) .)

Inak, je som pri vystupe na Omsensku babu parkoval na sidlisku v Dubnici nad Vahom :-D . Siel som cez Ostry vrch, Slopsky vrch, Holazne, Benovu skalu, Stary haj a Holu horu (+ nejake dalsie kopce, ale na mape hikingu nemaju meno).

Vladimir Popluhar

Ahojte - Tom - vieš, že som tušil, že tento okruh si chceš dať :-), Radim - išiel som okolo tej odbočky, chcel som tam isť cestou naspäť, ale kedže som poblúdil a mal som trošku problémy s nohou, tak som si to nechal na inokedy. Laskyy - môže to byť zaujimavá trasa a dakujem Vám za písmená. :-)

Laskyy

dobry den z kolacina pri novej dubnici to trva ta a nazad 5..6 hodin zalezi od dlzky pauz, cesta je dobre znacena a kusok pod odbockou na omsensku babu je pramen a aj odpocivadlo. po ceste sa da zastavit aj v tepliciach.

Radim25

Pekný článok, krásne fotky. Len mi nedá nespomenúť, že cestou od Sokolovice na OB je ešte jedna vyhliadka „Starý háj“, z ktorej je OB aj vidieť. Nepísal si o nej, tak asi si ju obišiel. Ďalšia vyhliadka menom Sokol je zhruba 5 km vzdušnou čiarou od Sokolovice, je to za Ilavou cestou na Homolku, pričom je krásne vidieť kopec zvaný Vápeč, ale aj Košecké Podhradie s "hradom" (viď foto). Len to už je asi iná téma... :)

Vladimir Popluhar

Vďaka za radu Patrik. Chodim často do TT, vždy som parkoval pri pošte, kam som samozrejme celý nažhavený na túru zamieril aj teraz. Zial som dopadol ako som napísal. Fakt že som nepostrehol žiadne tabule, ktoré by ma naviedli na Tebou opísané parkovisko. Nabudúce dám vačší pozor. Je zvláštne, že tabule zakazujúce parkovanie som postrehol skoro všade :-). Budem múdrejší. Tomka, Ela - dakujem za príspevok.

Tomka

Pekné.
My sme išli z Trenčianskych Teplíc a keďže sme prišli spojom, takéto starosti sme nemali.
Navyše nám domáci ukázali chodník rovno do Omšenia.
Strážovky sú krásne pohorie.

Patrik F

Odporúčanie pre autora: v Tepliciach je kúsok od cenra veľké parkovisko, kde by určite v prac. dňoch vedel zaparkovať. Parkovné 0,50 EUR na hodinu :) ale rozumiem jeho rozhorčeniu čo sa týka značenia na vrchol Baby, nerozumiem tomu, ako je možné že na tak krásny kopec nevedie značkovaný chodník :(((

Vladimir Popluhar

ahoj Pali, neviem si predstaviť, kde by sa tam dalo liezť, ale je to možné. Tom - dajú sa robiť aj vačšie okruhy samozrejme, len ja som zablúdil a v tom teple už sa mi nechcelo nejaké rekordy lámať. Proste som si to užíval. A dakujem obom :-)

PaliT

Dobre sa to čítalo, fotky super. Niekde som na Omšenskej babe v minulom tisícročí aj liezol, ale už si nespomínam kde presne to bolo...
Musím sa tam ísť niekedy pozrieť.

TomXX

Dík za info, Omšenskú Babu mám v pláne už dlho, ale rád by som namotal dlhší okruh, ale nejako mi to nikdy nevyjde. Ale vyzerá to fajn ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov