Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chmeľov, Čiernohuzec a Kuligura - okruh z Blažova

Diskusná téma K článku: Chmeľov, Čiernohuzec a Kuligura - okruh z Blažova

Na stene v kancelárii mám mapu Levočských vrchov. Raz pri vyprevádzaní návštevy mi padol pohľad na výrazný poloblúk, tiahnuci sa severne od vysídlenej obce Blažov. Na západe začína vrchom Chmeľov nad Blažovskou dolinou, ďalej pokračuje východným smerom cez Kuliguru a končí na Čiernej hore nad obcou Poloma. Mapa sľubovala zaujímavý reliéf a pekné výhľady, navyše jesenné počasie roku 2018 turistike vyslovene prialo. Takže nebolo veľmi na čo čakať.

Anna.lenkeyová

Tiež sme robili okruh, ale nie až na Kaliguru, ale cez Jankovec na Václavák a odtiaľ cez Škapovú do Blažova. Vtedy kvitli biele poniklece a ďalšie vzácnosti. Bolo to už dávno roku 2017. Naozaj stálo za to tu prísť. Ešte raz ďakujem za pekný článok.

Anna.lenkeyová

My sme išli z Blažova na Čiernohuzec. Zaujímavá túra to bola. Článok je pekný, pravdivý a vystihol moje pocity z tejto lokality. Páči sa mi aj historický exkurz do doby násilného vysídlenia obyvateľov Blažova. V ruine jedného domčeka mám urobenú v okne jednu fotku pre spomienku.

Janko Š.

Áno, chyba tam značenie. No chystá sa: v 1.fáze z Krásnej Lúky, z T.Potoka,Bajeroviec a Polomy na Výhľadňu Čierna kopa a potom spojenie s Václavákom

Daulagiri

Jasne Maťo, bolo by fajn opäť sa tam vrátiť a vyskúšať aj ďalšie ročné obdobie napr. jeseň :-)

Mato_d

Maťo, určite som za repete "pobytu" z r. 2016 :) Skúsim niečo vymyslieť a dám ti vedieť.
Dik za zastavenie.

Mato_d

ade.e: Trasu sme si naplánovali tak, že na Chmeľov by sme došli hoci aj priamo cez les, a potom z hrebeňa sa dalo zbehnúť späť k autu tiež prakticky kdekoľvek. Dni boli ešte celkom dlhé a boli sme pánmi vlastného času.
Inak je to ale tak ako píšeš a rovnako si myslím, že napríklad jednoduchý okruh ako tento by sa dal vyznačiť bez väčšej námahy.
Vďaka za zastavenie.

Daulagiri

Paráda Maťo, krásny článok z jedného z najneznámejších pohorí u nás. Bol som tu raz a napriek rozsiahlym zdevastovaným lesom sa mi tam páčilo. Na Čiernohuzci sme nemali tiptop počasie na fotenie, tak sa tam chcem vrátiť, ale aj tie ďalšie hrebeňové lúky vyzerajú príťažlivo. Určite sem ešte niekedy zájdem.
A tie chatičky sú krásne, priam rozprávkové drevenice, hlavne tá pod Chmeľovom. Vďaka za inšpiráciu ;-)

Ade.e

Zaujimava tulacka oblastou, kam som sa aj ja chystal, ale kvoli absencii znaciek, ci len gps sa velmi neodvazim ist sam. Raz som to skusil a kedze som to riadne podcenil, musel som sa dlhym nosom vratit a odvtedy tam sam bez nejakej pomoci nepojdem.
Ako je zjavne z fotiek, Levocske maju este svoje zachovale miesta, na ktore sa urcite oplati zajst, lebo si naplno vychutna tulanie sa.
Ale urcite by nebolo odveci, keby sa tymito nadhernymi zakutiami vyznacila turisticka trasa. Predsa sa predierat kade tade a pritom o par metrov je nejaka cesta, nie je vzdy srandovne. MInimalne nie pri samotnej ture.
Ako pise aj autor a ako som mal moznost zistit, hreben sa pomaly zeleni, tj. vyrasta novy les. Aj ked nie vsade.

Mato_d

Vidíš, človek sa učí celý život :)

Martin knor

Pekna trasa. Ale ist do terenu mimo znacky v kratasoch... :-?

Boro

Pekná túlačka v krajine ktorú som bohužial už nestihol a ani nestihnem. A aj pekný popis vysťahovanie obyvateľstva. No čo už ? Človek nemôže mať všetko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma