Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový Zéland - krajina papraďorastov

Diskusná téma K článku: Nový Zéland - krajina papraďorastov

Keď som išiel prvýkrát v roku 2004 na Nový Zéland, potreboval som víza. Po viacerých urgenciách som ich nakoniec dostal, zarazilo ma však, ako vyzerali. Krížom cez stranu pasu sa ťahal obrázok paprade. Prečo papraď a prečo nie kivi? Veď pre Nový Zéland sú charakteristické práve tieto nelietavé vtáky. A to až tak, že sa slovom kivi (a nie aktinídia) nazýva ovocie, ktoré sa do Európy začalo dovážať z Nového Zélandu. Dokonca Novozélanďania sami seba nazývajú Kiwi.

Vlado z NZ

Ja som raz v ba na račianskom na chodníku nechal igelitku s 20 tis skk a keď som za hodinu prišiel bola tam????

Martin knor

Uf, tak bud mas stastie, alebo to nie je vsade tak zle. Mne podchvilou cosi ponukaju, ale zvacsa nehovoria tak otvorene odkial to maju. Nie su to iba parfemy, uz mi ponukali aj karbobrusku a vselico ine.

MisoB

Zijem asi v inej krajine :) Taketo sa mi este nestalo... a ked idem do supermarketu, bicykel nechavam oprety o zabradlie - nezamknuty!

Martin knor

Raz urcite. Ale ja sa toho asi nedozijem.

Ked ma pred supermarketom oslovi chlapik, ze ci nekupim parfum, lacno, teraz ho ukradol, tak iba na neho zizam, ci je normalny. Ale on vie co robi, kopec ludi u nas taketo zlodejstvo akceptuje. Myslim, ze toto sa tak skoro nezmeni.

Sona

To mas pravdu, tiez by som chcela zit v krajine, kde sa neklame a nekradne. Stale verim, ze raz tou krajinou bude aj Slovensko.

Martin knor

Cestuje, je vsak sporovlivy :-D.

Ako som pisal, ja som nad emigraciou nikdy vazne neuvazoval, ale necudujem sa ludom, ktori stadialto odisli. Ked som sa po 10 dnoch z Noveho Zelandu vratil, vodic mi v aute povedal, ze ho za ten cas stihli okradnut. Bolo to cosi ako: "Vitaj doma".

A teraz si predstav, ze mas moznost odstahovat sa do krajiny, kde je klamanie povazovane za vazny precin a kde je kradnutie ovela zriedkavejsie ako u nas (co je vlastne skoro kazda krajina mimo ost-bloku). Nuz, mladi musia mat tazku dilemu.

Sona

Preco, ved nie sa odstahovat, len sa ist pozriet. Ty nikam necestujes? :)

Sona

Tiez mam Novy Zeland dlho v hladaciku, odkedy som videla filmove spracovanie Pana prstenov :)

Martin knor

Ahoj Tomas. Ja som nad emigraciou nikdy vazne nepremyslal, ale na Novom Zelande by sa dalo zit. Krajina je sice britskejsia ako Britania, ale na to by som si vedel zvyknut.

TomXX

NZ bol dlho mojou vysnívanou emigračnou destináciou :) Ale zapustil som tu korene, takže nič z toho. Ale pozrieť sa tam by som išiel veľmi rád.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma