Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Starohutský vodopád, prm. Žitavy, Veľký Inovec a Benát

Tomas Vohlarik , 2

Starohutsky vodopad z utorka

Matobee

Tomáš parádne zábery a podmienky si trafil. Túto zaujímavosť som zatiaľ v Pohr. Inovci obišiel ako aj Sedlovú skalu. Ale mám ich v zozname a dakedy sa rád zastavím. :)

Tomas Vohlarik

Mato, siel som autom okolo, tak som sa len zastavil pozriet ho v zimnych podmienkach. mozno bol v predchadzajucich dnoch viac pod ladom. obvykle tam byva ovela menej vody. naucny chodnik Vojsin ma vela peknych zastaveni - vodopad, Sedlova skala, Bujakov vrch, Masarykov strom, Vojsin, kamenne more.

Daulagiri

Ten kraj okolo Veľkej Lehoty vyzerá parádne. Pri Starohutianskom vodopáde aj na Veľkom Inovci som už bol, sú to pekné miestečka. Zvyšok trasy nepoznám, ale kukám že v tom Inovci je dosť veľa skalných útvarov. Snáď dakedy zájdem obkukať :-)
Maťo Knor vychytal si veľmi zaujímavé podmienky, super!

Martin knor

Bol som na Benate pred cosi vyse mesiacim na snezniciach. (Sneznice v Pohronskom Inovci :-).) Pocasie bolo milosrdne, zo skal kamenolom nebolo vidno. Nasiel som tam 5 skalnych okien. Skalne mesto na Krivej je ovela menej zaujimave a skalne okna tam nie su.

Dzakomoo

áno ten kopec Krivá mám už tiež v hľadáčiku. po prečítaní článku som si na turistickej mape pozrel pridané fotky z tej oblasti a našiel som tam jeden záber od galéristu Paulovič pali76ZM. ozaj sa oplatí nájsť si čas a vybehnúť tam.

Tomka

samkoh
Máš pravdu, je to taká rarita.
Bodrog nemá vlastný prameň, ale vzniká sútokom dvoch riek Ondava a Latorica.

baranček
Ono to závisí zrejme od viacerých okolností.
Nesúdim, len konštatujem.

dzakomo
Píšem o týchto menej známych miestach práve preto aby ľudia o nich vedeli, aby sa na ne nezabudlo. Myslím si, že človek má záujem chrániť skôr to čo mu je blízke, čo pozná z vlastnej skúsenosti, čo je akoby "jeho".
Keď stratí s niečím osobný kontakt, napr. keď mu tam zakážu slobodne chodiť, časom otupie a stáva sa ľahostajnejším.

Benát Ti naozaj odporúčam a keď tam už budeš, zájdi kúsok východne je tam Krivá, ktorej hlavne južný vrchol je krásne skalnatý.
Je to taký menší Benát, ale uprostred neporušenej prírody.
Viď pár foto.

Vladimír Kobza

samkoh: Bodrog vzniká sútokom riek Ondava a Latorica (v blízkosti obce Zemplín). Laborec sa vlieva do Latorice trocha vyššie nad týmto sútokom.

Dzakomoo

Danka veľmi dobre si urobila, že si to napísala. inšpirovala si ma, hlavne skalné mesto Benát sa mi veľmi páči a píšem si ho do zoznamu. minulý rok som navštívil čosi podobné neďaleko (Buchlov, Sladná skala) a je to dosť podobné.

Baranček

Ja som na chate bol síce pred 2,5 rokmi,ale s vtedajším chatárom som si príjemne pohovoril a pivko bolo fľaškové

Samkoh

Len jedna geograficka poznámka: Bodrog nemá, podobne ako Váh alebo Malý Dunaj prameň v pravom zmysle slova, keďže vzniká sutokom riek, ale nespomeniem si, ktoré dve presne- myslím, že Laborec a Latorica.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov