Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horolezci kritizujú návrh návštevného poriadku TANAPu

Peter61

Ľubo,
ako hovoril náš gymnaziálny profesor biológie :
Marienko, co še bojiš, kec ši spravodľiva !

Lubo

Haha, toto ma bavi na stránke ministerstva vnútra. Ani SSL certifikat si nevedia spravit korektne. Kto im ma doverovat, ze vobec nieco vedia urobit spravne.

Peter61

zatiaľ toľkoto k tomuto
LA SFIDA ? GI? STATA SUPPORTATA DA 16 134 PERSONE

Lubo

Mas pravdu, kym ochrana prirody a zaujmy sportujucej verejnosti v prirode nebudu mat vplyvny hlas v polike, nemame sancu a ochrana prirody bude na papieri a my budeme fackovaci panaci.

Blu

S tym pripomienkovanim je to inac dobry for. Panko s peciatkou pripomienku zamietnu, a je po pripomienke - asi take pripomienkovanie to je. Pokial sa aspon jeden vplyvny politik verejne nepostavi za turistov, cele je to fraska.

Ked nie su peniaze, tych strazcov by mohli aj zrusit - kazdy jeden turista by to uvital. Vlastne kto by to neuvital? Tipnite si.

Peter61

PeterNR:
hej, pekne sa to číta, vylezme, otvorme bla bla bla. Akurát že treba zmeniť zákon, doraziť zonáciu, vyhnať darmožráčov etc, čo je robota na 2 volebné obdobia. (Zajtra končí termín na podanie pripomienok k návrhu NP a ako hovorí ing. Kepič, legislatívny proces je dlhý...)
Jedny vyhraté voľby ešte nič nevyriešia , chobotnica je rozlezená tak ako v zdravotníctve. Nehovoriac o tom, že sú to aj návrhy, ktoré sú neschodné ( do legislatívy to nikto nedá) a nerealizovateľné aj z ekonomického hľadiska( kto dá peniaze na strojnásobenie počtu strážcov, keď sa z toho nedajú udrbať žiadne peniaze ?)

PeterNR

PaliT: veľmi dobre si to napísal, úplný súhlas!

Tramtária

Toto celé tu je ako brexit. Nekonečná telenovela, ktorá speje k zatiaľ neznámemu emočnému koncu.

Možno by bolo najrozumnejšie vrátiť sa na úplný začiatok. K skutočnosti, že aj keď neplatili pravidlá na papieri, tak isté pravidlá predsa len platili. A to také, ktoré si doniesol každý návštevník zo sebou. V srdci a hlave. Myslím, že to tak bude aj naďalej. Mám taký pocit, že to celkom stačilo.
Navrhujem iba oprášiť prax, ktorá trvá. Navrhujem zrušiť návštevný poriadok.

Blu

Horskych vodcov sa nepodarilo odstavit za ziadneho rezimu, hoci je ich biznis do oci bijuci podvod a nespravodlivost. Ziadny politik nevydal jedine vyhlasenie co by im skrivil co i len vlasok.

Rast

To si uvedomujem, ale to neznamena, ze na tom sa musi ryzovat zlato...
Inde su tiez najvyssie kopce a tazsie vystupy ako na Gerlach a horsky vodca nie je povinny...
Kazdy tam zase nechce

Peter61

rast,
uvedom si, že Gerlach je najvyšší kopec vo V4 a teda je oňho obrovský záujem. "Každý" si ho chce odfajknúť a HV im chcú splniť túto túžbu efektívne a bezpečne.

Rast

no tak tym lepsie, ze tam nie je obmedzenie 30 ludi nie? Nevyreguluje sa to samo, ked tam bude masa ludi, tak tam nebudu asi vsetci chciet... alebo sa mylim?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov