Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mosty u Jablunkova – Gírová – Čierne

Diskusná téma K článku: Mosty u Jablunkova – Gírová – Čierne

Oblasť Jablunkova, do ktorej zapadá časť Moravsko-sliezskych Beskýd, nazývaných aj Tešínske Beskydy, a česká časť Sliezskych Beskýd je vďačným miestom pre turistické vyžitie. Tamojšia krajina a jej terény prajú nielen pešej turistike a cykloturistike, ale aj lyžiarskej turistike na bežkách v zimnom období. K tomu prispieva aj pravidelne strojovo upravovaná stopa a niekoľko občerstvovacích zariadení, najmä horské chaty Studeničný a Gírová. Keďže tohtoročná zima bola veľmi bohatá na snehovú nádielku, tak som sa po takmer štyroch rokoch vybral do týchto končín práve na bežkách.

SatelitHomer

mne sa podarilo do danej lokality dostať tesne pred dostavaním D3 (s jedným pruhom LOL) tak som ju mohol trocha preskúmať. ešte raz sa tam vrátim pobehať po najvyššom moste

Dušan Šrenkel

Keď som bol po prvý krát v týchto končinách, tak to bolo ešte koncom februára roku 2010, teda ešte pred zosuvom. Ten zosuv nastal až niekedy v máji, po výdatných dažďoch. Škoda, že nemám fotografie z týchto miest ešte pred zosuvom.
Ten zjazd za Komorovským grúňom mi robí problémy doteraz :)

Vrana

ak bol ten zosuv svahu v roku 2010 tak to bude uz viac ako 5-6 rokov, lebo sme zazili obdobie aj pred aj po zosuve :)

Vrana

pekna lokalita, pred 5-6 rokmi sme tam chodievali na bezky relativne casto

Nasou oblubenou klasikou bola zhodna trasa, po Na Dilku, resp. nad Javorzynku s navratom cez spodny okruh na Komorovsky Grun, chatu Girova na Mosty u Jablunkova.

Velmi prijemna trasa s jedinym tazsim zjazdom za Komorovskym grunom.

Dušan Šrenkel

Ďakujem za komentár. Práve kvôli hlásenému otepleniu som šiel ešte skôr, kým panovala idylická zima a s ňou aj dobré podmienky na bežky. Predtým som od poslednej návštevy na bežkách bol len na peši, keďže neboli vždy dobré snehové podmienky. A keď aj boli, dostali prednosť iné lokality. Tak to niekedy býva.

Rdbb

I gorolský kraj je krásny krajinou i miestnymi, ako to i sám autor roky ukazuje v tunajšej fotogalérii.

Fajn, že si absolvoval ešte v zimnom šate, bolo to pre následné oteplenia v hod. dvanástej, už len slniečko chýbalo. Veď už ten víkend snežná idylka na stromoch či strechách sa vytratila i vo vyšších pohoriach, už zjavne nadobro túto zimu.

Bol som tam na bežky iba raz v 2012 (vtedy zima bohatá na sneh), prekvapilo ma množstvo i kvalita upravných tratí (boli preteky nad Bukovcom). No asi na Jablunkov nebýva bežne každú zimu dlho pre sneh, čo som videl viackrát pri ceste z vlaku, to asi lepšie smer na kusuc. stranu. Vyššie okolo Komorovského iste nie je problém, i teraz (vtedy tam bola stopa aj na traverze v lese nad Bukovcom v sev. svahu Kom. Grúňa, čo si teraz nešiel). I spomínam, že večer sa pri vleku bežkovalo aj pri osvetlení na malom okruhu. A tiež že na Čierne bola upravená trasa/-y, no vtedy ešte sa diaľnica ani nestavala.

Btw Kysuce majú asi dosť možností na bežky, to i práve upravované trate. Spomínam pred desaťročiami na Bumbálku, počul som o veľa trasách v okolí Kasární, na opačnom konci nad Skalitým (Serafínov) majú areál i biatlonisti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma