Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gelnica - Turzovské kúpele

Diskusná téma K článku: Gelnica - Turzovské kúpele

V mestskej časti Gelnice - Tuzov sa rozprestiera areál niekdajších kúpeľov. Dnes kúpele tvoria prevažne chátrajúce objekty s výnimkou pár súkromných objektov, ktoré sa podarilo zachrániť pred zánikom. Ide o obľúbené výletné miesto Gelničanov s viacerými vychádzkovými trasami. No i pre vandrákov majú čo ponúknuť. V kúpeľnom lesoparku sa nachádzajú dva prístrešky.

Ade.e

OK, asi som si zmylil budovy podla clanku v ciernediery.sk: "Z historicky a architektonicky zaujímavých objektov dnes ešte stoja pamiatkovo chránené liečebné domy Praha a Pionier, ktoré postavil architekt Gedeon Majunke.

Praha, pôvodne pomenovaná ako vila Thurzo a neskôr Tatra, predstavovala hlavnú budovu s vodoliečbou a inhaláciami. Vily Budapest, Baník, Božena a Dorottya si vzal čas."

FunTTomas

Ďakujem za pristavenie sa. Je trestuhodné ako chátra celý areál kúpeľov. Keď si zväčšíte fotku ešte zastrešeného objektu, tak tam vidieť tabuľku s názvom Praha.

Ade.e

Boro, a kto ho prideli? Myslis, ze by sukromnik ho niekomu len tak pridelil? A keby aj, myslis, ze by dochodcovia dokazali opravit tu ruinu? Mozno cez nejake OZ miestni nadsenci, ale stale je to sukromne, ktore preslo od zupy.. a ta asi musela predat za realnu cenu, ak bola taka ponuka. Hoc to chcelo mesto za euro..
Inac, Tomas, ak sa nemylim, ten zhoreny kupelny je Budapest. Praha este je relativne v pohode.

Boro

To porovnanie kúpelného domu v r.2011 a 2018 je srdcervúce. Čo keby tak to pridelili nejakým ešte aktívnym dôchodcom, len aby to prevádzkovali ako útulňu , či niečo podobné. Ale my nie, radšej nech to zhnije,než by to mal niekto mať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov