Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zaujímavosti medzi Motyčkami a Dolným Jelencom

Diskusná téma K článku: Zaujímavosti medzi Motyčkami a Dolným Jelencom

Keď bol manžel pred dvomi rokmi na Flose a uvidela som jeho zábery, tak najskôr som mu vynadala, že do takého terénu išiel sám, no vzápätí som zahlásila, že tiež chcem! V apríli som mala v oblasti botanický cieľ a tak sme skombinovali trasu, ktorá bola síce dosť náročná, dobrodružná, bláznivá, ale inak veľmi krásna.

Daulagiri

Touto oblasťou vždy len prefrčím v buse či aute, ale už dlho ma lákajú osady Rybô, Prašnica atď. Ako vidím je tam čo pozerať. Opäť ďakujem za inšpiráciu.

PaliT

Vždy som s obdivom vykrúcal krk pri prejazde okolím, aj vo Valentovej som bol pozerať, ale nikdy mi celkom nedošlo, čo sú tu za poklady, tak veľmi ďakujem. Článok výborne dotvára aj video, bludárium už patrí ku klasike.

Sona

Cestou do osady Rybô odporúčam odbočiť do dolinky Chytrô. Na začiatku odbočky je náučná tabuľa. Po cca 200 metroch uvidíte vodopád na mieste nazvanom Rumpál. Kedysi tadiaľto viedla furmanská cesta z Pohronia na Liptov, ktorú používali ťažiari medi. Aby sa dostali cez Východné Prašnické sedlo, používali zariadenie na vyťahovanie konských povozov pomocou rumpálu (navijaku).

Martin knor

Pekna prechadzka. Na Flose som bol uz 2x a od severu (ako ste zostupovali) je to v pohode. Povyse skalnej brany je od severu mensi amfiteater, v ktorom sa da vyjst na skalny mur a pokracovat nim az hore. Je to vsak dost exponovane.

Od parkoviska som siel k doline Valentovej po ceste. Netusil som, ze sa oplati prejst cez potok a ist popri nom. No najviac sa mi paci okolie Jeleneckych skal. To si urcite pojdem pozriet.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov