Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: GSB: Jaworzyna Krynicka – Bacówka w Bartnem

Diskusná téma K článku: GSB: Jaworzyna Krynicka – Bacówka w Bartnem

Po úžasnej večeri sme strávili skoro hodinu nad papierovými mapami a rozoberali, kade zajtra pôjdeme. Čakala nás najdlhšia etapa nášho šesťdenného putovania a vzhľadom na horúčavy sme nechceli kráčať ani o meter viac. Pelé neverí elektronickým mapám, a tak všetko preveroval na papierových. Ale napokon vybrali časovo najkratšiu a presne takú, ako som naplánoval. Čiže od chaty po zelenej. Dnes dáme červenej GSB zbohom.

Miroslav Svitek

Mám podobný zážitok sám so sebou. Pred rokmi som šiel ČM Teslácky okruh v teniskách, síce GTX, ale teniskách. V Bratislave svietilo slnko a po snehu ani stopy. Na Salaši už po lýtka, ale dalo sa v stope po autách dôjsť na Košariká. Voda sa liala cestou a kamoši šli horom po červenej. Ja som mal snehu už plné zuby a tak po ceste na Borinku a v tej zákrute medzi skalami bolo vody tiež po lýtka, navyše som pri preskakovaní potoka padol do neho a tak zvyšných 20 km mokrom. Ale k Nagyovi som došiel.No a kamoši šli vrchom po červenej v suchu bez snehu.

Martin knor

Viem si zivo predstavit, ako Ta to nutkalo z Krynice vypadnut. To nie je miesto pre turistu.
Napadlo ma vsak, ze na Jaworzynu som uz volakedy siel. Zaciatkoom novembra 2007 tam napadlo kopec snehu a posledny kolega to siel v platenkach :-).

Peter61

Keď navigácia "vidí" málo sputnikov, treba skúsiť použiť ten zdravý rozum. V Bielovodskej IMHO bolo dosť družíc.
Kto ešte nezablúdil, buď nikdy nebol na horách, alebo klame. Alebo na to už zabudol.

Miroslav Svitek

No mám doma dva šuplíky papierových máp, s ktorými preberám v pokoji plánované trasy a tiež viem, ako vie v skalách GPS "zblbnúť". Ale konkrétne aj Pelého sme pred rokom hľadali, lebo podľa papierovej mapy šiel úplne inam než mal a vôbec nevedel trafiť do mestečka pod nami. Takže treba používať zdravý rozum.

Peter61

Miro ad "Pelé neverí elektronickým mapám" :-)
Na Bielej vode sa ma pýtalo trio turistov, či idú dobre na Rysy. Veliteľka celou cestou z Lysej Poľany asi kukala do smradfónu a bola spokojná, že je cca 200 m od (paralelného) chodníka. potom to bolo už 500 m, papierová mapa v plecnikau.... mapy.hiking.sk/?x=20.10081…

PaliT

Veľmi silná roportáž z mne málo známej obasti. Uvítal by som len viac fotiek.

Mahe

Doma nikto nie je prorokom... Je veľká škoda, že o Jurkovičovej "stope" v podobne vojenských cintorínov na Východe sa veľa nehovorí ! Pritom nedávna storočnica bojov (IX.2014 - III. 2015) bola skvelá príležitosť !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma