Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mýtna – Šoltýska – Utekáč – Tisovec – Muráň I.

Svatopluk Štěpánek

Dnes NAKA zobrala Brhela, ktorý VRAJ stál za pokusom postaviť na hornom Ipľi vodnú elektráreň. Vyzerá to, že sa nám tieto pekné zabudnuté kraje uchovajú.
Kiež by...

Svatopluk Štěpánek

Prvý krát: 10 - 15/3/1992. Očová - ch. na Poľane - Bratkovský most - D. Huta - Hámor - Ďubákovo - Šoltýska - Klenovec - Tisovec - Revúca - Č. Skala, spolu 5 dní. Hámor stál, aj keď pováľaný, Ďubákovo - Šoltýska bolo ako na inej planéte
( nikde ani svetielko a hlások ), v Šoltýske skvelí ľudia v krčme, aj keď som pre nich musel byť 100% exót, ktorý hovorí česky a objednal si čaj a tatranku, stály dážď medzi Klenovcom a Revúcou a snehová vianica medzi Revúcou a Č. Skalou.
Odvtedy ďalších 14 výletov,
krásny kraj.

Ade.e

PeterS: Nemyslim, ze sme spravili chybu. Ta zvaznica bola uplne chabeho stupanai,vela energie nam nepobrala, len psychicky sme to mierne nedavali. Preto sme skusali aj tie priame utoky, ale to bola hlupost a dobre, ze sme sa rozhodli ist po zvaznici. Jednak, ze nam to v konecneom dosledku viac vyhovovalo a aj preto, ze by sme sa zbytocne megaunavili a kto vie, co by sa este stalo. Chybou by bolo aj prespat dole. Aj preto, ze zo Soltyssky som ledva stihal dojst do Tisovca a tiez by sme museli hladat adekvatne miesto. Nakoniec vsetko dobre dopadlo.
Daulagiri: Ta Ipelska ma dostala, ten kasiel, ci orechova alej, urcite sa tam chcem este vratit.

Daulagiri

Týmto krajom som sa aj ja pár krát túlal. Je to tam príjemné a úplne prázdne čo sa turistov týka, aj preto to má osobité čaro. Nás napr. v Šoltýske chytil búrkový lejak, tak sme si ju moc nevychutnali. Fakt zaujímavá túlačka toto. Idem mrknúť pokračovanie.

Blud

Peter, presne táto túra ma rýchlo presvedčila poťahať si mapu lesných ciest do locusu, keďže chvíľami som mala chuť zabivakovat priamo na tej zvážnici :) ale nakoniec bolo dobre, že sme došli až do Šoltýsky, ráno sme mali čas pofotiť ešte ospalú dedinu a poobzerať roztrúsené usadlosti cestou do Utekáča bez nutnosti sa ponáhľať na vlak. Tie nápisy v Utekáčskej krčme mi budú chýbať, vynovené to akosi nie je ono.

Peter Straka

Vďaka za článok z mojich obľúbených končín. Ten výstup na planinu k Šoltýske na záver prvého dňa túry s ťažkými batohmi nebolo dobré strategické rozhodnutie:) Stačí pozrieť na titulnú fotku článku, čo vás čakalo. Aj keď sa stratí čaro nepoznaného, odporúčam pozrieť vopred na digitálnu mapu lesných ciest, je aktuálnejšia ako turistické mapy.

Martin knor

Uf, takto na jesen, ked si clovek moze zo stromu pri chodniku odtrhnut jablko ci hrusku, to vypada velmi lakavo.

Miroslav Pilat

Aj moja milovana krajina, ktora je takmer absolutne bez turistov, a mozno aj preto ponuka max relax a pokoj. Okrem toho su z vrchov skvele vyhlady. No a strme juzne okraje Sihlianskej planiny ukryvaju krasne kamenné roklinky s kaskadami v Dobrocskej doline, vo Velkom Hlbokom, na Vrbinskom potoku za Pohanskym hradom aj na riecke Chocholna. Vsade okolo nich vedie aj lesna cesta, lebo kedysi tam boli usadlosti.

Boro

Jedna z mojich milovaných krajín.

PaliT

Balzam na dušu tieto tvoje články... Veľká vďaka!
Aj páčik by som dal, ale nikde nie je príslušné tlačítko.

Ade.e

Ked uz nedavate smajliky a bez nich to straca zmysel pokusu o vtip... poprosil by som vas o zmenu v poslednej vete predposledneho odstavca: Keďže bolo čosi po 9-tej, reálne bolo, že Mária stihne vlak o 10-tej a ja budem môcť plynule pokračovať ďalej, čo sa mi neskor ukázalo ako veľmi podstatný faktor. Dakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma