Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trojdňové jesenné podpolianske lazy a Zákľuky

Diskusná téma K článku: Trojdňové jesenné podpolianske lazy a Zákľuky

Babie leto roku 2018 bolo ako to lanské, opäť nádherné a dožičilo veľa vhodných dní na túlanie sa Slovenskom. Využil som ho na jesennú trojdňovku Veporskými vrchmi, ktoré som chcel opätovne navštíviť už hneď po prvej návšteve, keď sa mi veľmi zaľúbili Zákľuky. Zároveň som dlhšie rozmýšľal prejsť si detvianske a hriňovské lazy.

Baranček

Čo k tomu dodať?Krásna túlačka malebnou krajinou,ktorú som veľa krát aj ja prešiel.Hrozbou boli aj pre mňa voľne sa túlajúce psy,preto nezaškodí mať dobrú tvrdú palicu a slzák po ruke.

PaliT

Úžasná krajina, výborné spomienky, tu som isto nebol naposledy. Je zvláštne čítať opis mne známych miest perom iného turistu, vždy je to obohacujúce.

PS: Ten Obrubovanec by sme mali opraviť, prvých 5 radov šindľov tam dali Hubovci, zvyšok čaká asi na nás.

TomXX

Škoda tých fotiek, ale na druhej strane, ak by boli "profi", tak by sa mi ešte zväčšil absťák :) Niečo z toho mám prejdené, ale času málo...

Ade.e

Tomxxx: A co sa podla teba da chapat pod tym viac "profi"? Teda, ja viem o chabej kvalite tych fotiek, ale ma zaujima co konkretne je "skoda tych fotiek"?
PaliT? Napodobne, ked som cital tvoj Pomaloslap. :)
A veru, je to asi na nas. Diskusia o oprave zastala, ked Hubovci opravili tu deravu cast a je skoda, ze nas neskontaktovali s nejakou pomocou...
Boro: Dakujem.
barancek: Dakuejem. Tie palice sa snazim nejake mat a budem uvazovat aj nad petardami.

TomXX

Škoda tej technickej nekvality fotiek - zašumené, tmavé, rozmazané, silné protisvetlo cez plastovú šošovku - poväčšine vinou nekvalitného aparátu. Jednoducho pri článku by som privítal kvalitnejšie fotky.

Ade.e

Tak to by ma zaujimalo, ktore su napr. rozmazane fotky alebo tmave. Su tam aj nejake, co obstaja tvojim vysokym narokom? Alebo aspon trochu?

Ade.e

:D A to som este nereagoval urazene. Zatial sa ta normalne -informativne pytam, ktore fotky povazujes za rozmazane a tmave,kedze som sa snazil v ramci moznosti dat tam to najlepsie, co moj STARY MOBIL dokazal sfotit. A rovnako sa ta normalne-informativne pytam, ci su podla teba aspon niektore kus obstojne. A nie,nemyslim tie v galerii od inych fotografov, ked je rec o mojich fotkach v CLANKU.

TomXX

Ja osobne by som také fotky nezverejnil, nechal by som si ich ako dokumentačné. Nie každý vie fotiť, nie každý potrebuje zo svojich ciest pekné fotky (stačí im BYŤ tam), nie každý má chuť nosiť ťažký fotoaparát. Viem, že tvoj STARÝ mobil lepšie nespraví. V dnešnej dobe už aj smartfón má dostatočnú kvalitu, ja osobne som kúpil Sony RX100 (prvá verzia), je malý, má fajn parametre, ako aj zopár obmedzení. No a druhý krok je potom postprocesing. Toť vsjo. PS: najkrajšia fotka ku článku je "Jesenná Sihlianska planina"

Peter61

Henrich, prebehol som foto k tomuto článku, možno by stačilo :

  • utrieť občas šošvku na mobile
  • horizont pri krajinkách nedávať na polovicu, najmä ak je obloha bez kresby.
  • ak sa nevydaria, pri fotkách v protisvetle zvážiť ich použitie.

Ozaj som iba "prebehol", lebo som viac času strávilô nad foto pri Tomášových článkoch.

Všeobecne:

  • menej je niekedy viac, aj pri dokumentárnych fotkách pri článkoch
  • zacitujem klasika :
    Kôš na papier = najlepší priateľ začínajúceho fotografa
  • neskutočná výhoda digitálnej éry je : okamžitá kontrola výsledku a možnosť zopakovať.
Ade.e

tomXX: To mi pripomina ludi, ktori niekedy chodili peso, lebo nemali auto. Ale ked si ho kupili, tak uz peso ani na krok. A este to vyhlasuju ako dogmu. Taki ludia mi pridu rozmaznani...
PS: Ta fotka, ktora sa ti pacila, je kvalitou podobna vacsine fotiek. Potom niektore su ostrejsie a niektore horsie, ktore su bud dokumentacne alebo maju nejake posolstvo, ako ta druha v poradi s tromi stromami na horizonte..

Peter61: To je tvoj nazor, neberiem ti ho a rovnako by som bol rad, keby si mi nebral moznost slobodneho pouzitia fotiek podla mojho usudku a to i ked ti to bude oci kolit.
PS: Je mi jasne, ze velku uroven kvality fotky nemaju. A snazim sa to zminimalizovat.

TomXX

Posledný príspevok - mne to zase pripomína, keď niekto zavesí na verejný fotoportál alebo na facebook (ktorý nemám) fotku/album, proste na oči verejnosti, a jediné čo čaká sú páčiky a pochvalné komentáre. Za akýkoľvek náznak nespokojnosti sa budú do krvi hádať a obhajovať, vysvetľovať, presviedčať. Aj tu na hikingu v galérii. Dal som 2 body, lebo síce zaujímavá lokalita, ale rozmazané, tmavé, technická kvalita mínus 3, výsledný efekt bieda. Hneď všetci uberhikeri do mňa, že čo som si to dovolil, nech sa pozriem na svoje fotky, atď. Argumenty ako vínečko. "je kvalitou podobna vacsine fotiek" " keby si mi nebral moznost slobodneho pouzitia fotiek podla mojho usudku".

Sona

Podla mna ako dokumentacia k clanku su foto uplne v pohode. Mozno protisvetlo nie je idealne, ale ostatne su fajn. S mobilom sa niekedy tazko robi, kedze zoom znamena minus kvalita.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov