Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Sklenianske lúky – Donovaly

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Sklenianske lúky – Donovaly

Nasledujúcej, v poradí štvrtej časti putovania, sme sa nevedeli dočkať. Predchádzalo jej takmer ročné čakanie na ďalšie kilometre po červenej magistrále – Ceste hrdinov SNP, ale aj niekoľko ťažších dní, plných najmä pracovných povinností. Je jasné, že v takom prípade sa motivácia na krátky viacdňový únik do hôr nehľadá ťažko. Keď sa k tomu pridal fakt, že trasa ide cez Krížnu, ktorá je medzi SNP-éčkarmi veľmi populárna, a ďalšími časťami Veľkej Fatry, ktorá je zas veľmi populárna u mňa (som skôr Fatranec ako Tatranec), začali sme opäť odratávať dni do odchodu. Navyše, náš kamarát Marek sa vrátil z Austrálie, a tak sa k nám mohol pridať. Overený trojlístok sme dali znova dokopy a v tejto zostave sme postupne prešli zo Skleného, cez Kremnické vrchy, južnú časť hrebeňa Veľkej Fatry a vrch Zvolen do rekreačnej oblasti Donovaly.

Pkz rr kst bb

Čau MisoB, je zjavné že spodná časť chodníka sa sporadicky využíva aj na približovanie dreva a preto som kôl umiestnil pred "križovatku". Keby bol kôl viditeľný aj z chodníka ( zhora ), tak šípka by bola obrátená opačne ale keďže nad kolom je lesný podrast a kôl je pre príchodzích viditeľní len keď zostúpia na cestu tak tá šípka spĺňa svoj účel v tejto polohe. Opačne z cesty je to jasné, no asi sa nenájdu turisti čo sa tým podrastom, húštinou budú predierať lebo šípka ukazuje do húštiny.

MisoB

Ten značkársky kôl je fajn, ale nie sú tie šípky umiestnené trochu divne? Naozaj navádzajú turistov idúcich z oboch smerov?

Gagigo

No, hurááá. Tá odbočka sa tam aj pri všímavosti veľmi ľahko prehliadla. /aj ja asi pred 2 týždňami/.

Oravecjano

Zdravím, keďže aj mne patrí kus opisovanej trasy tak reagujem na zlé značenie pod Krásnym Kopcom. Posielam foto z odbočky na chodník dokonca s nápisom a pre menej všímavých som bol dnes namontovať značkársky kôl so šípkami.

Adelmos

Na Kráľovej studni sa dá v pohode a zadarmo prespať v kolibe tu mapy.hiking.sk/?x=19.03643… alebo v salaši Smrekovica tu mapy.hiking.sk/?x=19.03364…
Hotel je dosť drahý, pivo asi 2,20 eur, 5 eur za sprchu je tiež dosť... V kolibe som spal 29. júla, spolu s jedným párom z Poľska. Bývalý salaš pod Repišťom je už total zrúcanina... Pripájam obrázok koliby.

Tomas D

@baranček - pekné fotky, čo sa týka toho blúdenia, my sme naozaj doplácali hlavne na svoju nepozornosť -ale tak to býva keď sa stretneme po čase

@boro - to je ten záverečný rituál... najčastejšie slivovica, ale občas aj marhuľa alebo demänovka ;)

@lesoň, martin - díky, fakt ma to zaujímalo lebo v knihe Devín Dukla k tomu spomínali banské prepadliská (bol tam popis životunebezpečné ako na tabuli, ale presne tieto tabule tam odfotené neboli), ale s tým stožiarom (ktorý som tiež nevidel) mi to nejako nedávalo zmysel :)

Martin knor

Hej, chcel som napisat, ze tie zakazove tabulky maju zrejme na svedomi vojaci. Videl som ich aj inde, ale nikdy som od takej tabulky nevidel ziaden stoziar.

Lesoň

Zdravím, k tým zákazovým tabuľkám : v blízkosti je vojenská strelnica a miesto ( jama ) na zneškodňovanie výbušnín.

Boro

Pamätám časy, keď ten "TUNEL" ešte vyzeral ako tunel a nie ako vchod do pivnice. No a čo to bratia držíte na poslednej fotke, to takô guľatô, kovovô. vyzerá to ako gombík z hubertusu ?

Baranček

Dedinka Sklené je ozaj natiahnutá a dlhá ako týždeň pred výplatou.Vašu trasu som tiež prešiel,nie však naraz.Spomínané blúdenie som nezažil.Zrejme som bol prehnane ostražitý.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma