Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Západné Javorníky: Čertov – Vysoká nad Kysucou

Diskusná téma K článku: Západné Javorníky: Čertov – Vysoká nad Kysucou

Východnú časť Javorníkov v okolí Čadce som pochodil vo všetkých ročných obdobiach, pešo, na snežniciach alebo aj na bicykli. Západnú časť, tvoriacu hranicu SR a ČR, som poznal len z lyžovačky na Čertove. Túto osadu Lazov pod Makytou som zvolil ako východisko hrebeňovej túry najmä z dopravných dôvodov – keď piatok bol zároveň sviatkom Sv. Cyrila a Sv. Metoda a autobus z Púchova ideálne nadväzoval na skorý rýchlik z Bratislavy.

Martin knor

Siel som to v maji 2017 naopak, z Cadce do Lysej pod Makytou (a dalej do Puchova po ceste, pretoze mi nesli autobusy ani vlaky :-( ). Keby si vyrazal z Lysej pod Makytou a nie z Certova, a siel by si po zltej, tak by si si holorubov uzil az-az.

Mne sa viac pacila vychodna cast hrebena od Martakovho kopca po Vrchrieku, kvoli malym osadam, kaplnkam a mensiemu mnozstvu turistov.

Samkoh

Žiaľ, rozhladna na Stratenci bola v čase, keď sme šli okolo/6.8./, uzavretá a zapaskovana. Inak pekná túra.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma