Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Lysca na Kľak - jarná samota vo Veľkej Fatre

Diskusná téma K článku: Z Lysca na Kľak - jarná samota vo Veľkej Fatre

Po prechode liptovského hrebeňa Veľkej Fatry ma prirodzene zaujímal aj jeho sused, divoký, menej chodený turčiansky. Jeho časť od Borišova po Malý Lysec som si kedysi prešiel s kamarátmi, ale severnejšie sme sa vtedy nedostali. Keď som si v máji študoval mapy, veľkofatranské lesy a ich jarná krása ma k sebe zasa akosi pritiahli. Nemám síce dosť času na kompletnú hrebeňovku, ale na prejdenie ďalšieho úseku to stačiť bude. Počasie hlásia ideálne a teším sa, čo mi putovanie pre mňa doposiaľ neznámym krajom prinesie.

Daulagiri

Veru tento rok je tá jar riadne omeškaná kvôli chladu. Už mala byť zeleň aj v 600 m, nuž uvidíme čo s toho bude.

Janabilesova

Krásne fotky aj s neporušeným lesom... Tento rok to v rovnakom čase asi také šťavnato zelené ešte nebude...

Daulagiri

Svatopluk tak potom musíš ísť tak ako ja od Vyšnej Lipovej, odtiaľ to nebolo príliš náročné čo si pamätám. Celkovo myslím že tento hrebeň až taká hrôza nieje čo sa terénu týka. Na Kope som nebol, tak to neviem posúdiť.

Svatopluk Štěpánek

Daulagari: nebojím sa medveďov, skor terénu. Šiel som na Kľak po M aj Ž a boli to dosť krpály, takisto zostup po Z. Výstup na Kopu z Ľubochne je troška drsný tiež. Vo sprievodcoch som čítal, že chodník je často takmer nebadateľný. Preto tie obavy.

Daulagiri

Ahojte, túlal som sa 2 týždne horami Balkánu, preto reagujem trochu neskôr :-)
Som rád že článok mal opäť úspech a že zaujal, námetov mám v hlave ešte niekoľko, takže skúsim zas čosi spísať.

Svatopluk myslím že sa nemáš čoho báť, sú to síce menej navštevované končiny, ale nič nebezpečné aj s ohľadom na mackov myslím...
Lesoň vtedy som mal málo času a túru som musel skončiť, ale v tej kolibe som spal potom o rok v zime.
Myshell ten komplet prechod mám stále v hlave, takže sa možno raz dohodneme ;-)
Martin Knor, ten hrebeň za Jarabinou nie je až taký veľmi zaujímavý, ale Kľak to kompenzuje. Tiež som to z Príslopu na Kľak v zime nedal kvôli hlbokému prašanu.
PaliT to poňatie túr a článkov je už také moje, iný prístup vlastne zvoliť ani neviem, tak som rád že sa to páči. Námety sú, čosi ešte napíšem.

Vážim si všetky komentáre a pokúsim sa tú moju článkovú odmlku skrátiť :o)

PaliT

Prečítanie som si odložil na pokojný nedeľný večer, sú články, ktoré by som prirovnal k dobrej cigare, chce to čas a správne nastavenie.

Fotky, text, celé poňatie mi hovorí, že ak niektorí autori prestanú pravidelne písať, malo by sa to posudzovať ako zločin proti ľudskosti. ;)

Tak čakám ďalšie, prosím.

Pafi

Ahoj,
konečne som sa dostal k pozornému prečítaniu, no poviem paráda.
Na Lysci som nebol roky, navyše bolo vtedy zlé počko, nuž Tvoje fotky ako aj opis veľmi potešili. Kvalita a najm? zážitok ako vždy, vďaka :o)

Tomka

Pekné čítanie. Lysec je krásny kopec.

Martin knor

Pekne putovanie. Tiez sa mi velmi paci hreben za Lyscom a sklamali ma rubane v stupani na Jarabinu. Hreben od Jarabinej po sedlo Prislop som este nesiel. Minulu zimu som chcel ist cast z Prislopu na Klak na snezniciach, ale v hlbokom cerstvom snehu som to nedal. Siel som aspon na Niznu Lipovu.

TomXX

Táto časť mi tiež chýba do zbierky, ďakujem za inšpiráciu.

Janabilesova

Krásny článok, fotky, lokalita, niet čo dodať. Lysec sme cupitali, Beliansku zase na bikoch.

Zabka

Martin krásny článok od teba po dlhšej dobe:) potešilo a Veľká Fatra je pre mňa najobľúbenejšou lokalitou:)

Myshell

Hmm tak toto čítanie som si vychutnala, ako keby som tam naozaj bola, vďaka ti. Fotky jedna báseň. A na ten jednozáťahový prechod sa hlásim! :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma