Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Glarnské Alpy – ku Spitzmeilenhütte

Diskusná téma K článku: Glarnské Alpy – ku Spitzmeilenhütte

Nechce sa mi tomu veriť. Je pol jedenástej v noci a vonku v tme neustále prší. Pritom predpoveď počasia na zajtra jasne hovorí o modrej oblohe a veľmi príjemných teplotách na túto časť roka. Spoľahnúť sa na serióznosť švajčiarskych meteorológov? Skúsim. Nachystám si veci do hôr. Láka ma to tam. Zažil som totiž Alpabfahrt v obci Mels. Slávnostný jesenný návrat dobytka z letných pastvín. Trvá to zvyčajne tri víkendy. Cez dve desiatky slávnostné vyzdobených stád si majitelia rozoberú do svojich maštalí. Výzdobu hocktorej kravičky by závidela aj nejedna krojovaná nevesta. Je to aj divácky zaujímavé divadlo. No svedčí to aj o rozsiahlosti priestorov, ktoré salaše (Alp) pre svoju činnosť potrebujú. A táto oblasť je mojím cieľom. Terén pod vrchom Spitzmeilen a tam položená chata Spitzmeilenhütte.

Vladimir.

Martin Knor
Čo je a čo nie je pekné sa nedá objektívne zhodnotiť. Je to aj časovo premenné. Moje názory sa postupne menia. Hodnotím podľa seba. Bol to môj pocit vtedy a tam. Jednoduché línie v jednoduchej krajine. Mne by tam napríklad nič so sedlovou strechou nepasovalo, ale ani nič futuristické. Dobrý kompromis. Spitzmeilen by bol ozaj atraktívny, ale všetko sa nedá. Bral som to ako poznávací výlet oblasti. Aj tak som asi dosiahol z minima maximum. Osobne ani nie som zberateľ dobytých vrcholov.
Ďakujem za pozorné čítanie a odporúčam Sargansenland k návšteve.

Martin knor

Mas pravdu, nie je to moja kava. Ale niektore z tych budov su aspon zaujimave, zatial co ta chata pod Spitzmeilenom sa mi zaujimavou nezda. No kedze tam stoji, asi su ludia, ktorym sa paci.

Martin knor

Asi som trochu konzervativnejsi, mne pride ta chata strasne skareda. Ale panorama okolo nej je uzasna.

Tiez ma napadlo, ze mna by to lakalo vyjst na ten Spitzmeilen. Len to by clovek asi musel na chate prespat.

Na jednu jeleniu ruju mam nezabudnutelne spomienky. Tatko nas vzal ako decka na Flochovu, ale hore v tme stratil spravny chodnik. Jelene vyskakovali z hustin par metrov pred nami a rucali vsade naokolo. Nakoniec to tatko vzdal, nejakou dolinou sme zbehli kamsi medzi Turcek a Stubnu a tatko sa stopom vratil pre auto. Ked pre nas prisiel, tak sme v trave spali. Nalozil nas do auta a sli sme domov.

Peter61

Vladimír, pekná túra, fešné pastierky.
Čo sa týka ručania jeleňov, pobavilo. Ale sú aj experti, ktorí si to pomýlili s iným revom :
prevyk.eu/?id=8

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov