Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nový skvost na Strbskom plese

Diskusná téma Nový skvost na Strbskom plese

tak nam na Strbskom plese v Areali snov vyrastie architektonický skvost, citlivo zapadajúci do panorámy Mlynickej doliny. Na znak úcty ku starostovi si prajem, nech nesie na vecnu pamat pomenovanie SYKOROVKA, resp. Sykorova veža https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/1975543_na-strbskom-plese-vyrastie-nova-atrakcia-takato-mohutna-vyhliadkova-veza?fbclid=IwAR3XKNKD_jImRg2PEIFWLprL6KIIJJONu1YUnU5B17CjDuXHFR5TFa0YFEQ

TomXX

Alebo ju pánovi podnikateľovi presťahovať do záhrady :)

Peter61

predaj trojice pozemkov na južnom brehu plesa pred hotelom Kempinski. „Ide o pozemky v tesnej blízkosti hladiny Štrbského plesa situované medzi hotelovým komplexom a úrovňou nábrežia Štrbského plesa, slúžiace ako komunikácia vyhliadkovej trasy pre peších turistov okolo jazera vrátane prístupu k prístavu vodných bicyklov a člnkov,

index.sme.sk/…/zsr-lukrativne…

Lubo

Pavel, ked investorovi nie je hlupo z toho, aku ohavu postavil, tak nejaky obabrany horolezec hore-dolu je uplna banalita.

Pavel Forgáč

Oklamať a zneužiť najslávnejšieho horolezca na svete dokážu fakt iba Slováci :D. Ja by som sa hanbil ako pes byť investorom a zahrabal sa niekam pod čiernu zem. Ale takýto ľudia nemajú žiadny charakter okrem vidiny peňazí, takže to asi nehrozí.

Inak zaujímavé ako Messner zrazu zmenil názor na vežu. 2 roky odzadu keď tu bol tak hovoril, že aj také veci musia byť po horách a teraz keď ho oklamali, tak už zrazu agresívny turizmus :). Ten asi tiež nevie čo chce.

Tramtária

Dosah MS'70 pre Tatry bol asi taký, ako keď Pygmejovi dáte do ruky mobil. Okrem iného, stáli na začiatku toho, že sa museli zavrieť pre verejnosť také Belianky.

Mostíky a iné v tomto majú navrch, že sa na ne dá pozrieť v zrkadle polstoročia.

Peter61

5.
Odborná porota vybrala z pomedzi rovnocenných nominácií jeden projekt, ktorý svojím významom reprezentuje problematický kontext, nevhodný zásah do prírodného a kultúrneho dedičstva a dilemu estetiky zároveň.
archinfo.sk/…/brutus-2020-vys…

Peter61

"

Karol Sudor s Jergušom Tesákom : ...."Vtedy by stačilo, aby developeri už na začiatku procesu, keď premýšľajú o konkrétnej investícii, prišli a spýtali sa. Rovno by dostali odpoveď – je to dobrý nápad, ale na danom území nemožný, skúste to inde. Nevykladali by potom zbytočné peniaze na to, čo im aj tak neprejde.

Miesto toho sa z ich strany robia zákerné ťahy ako na Štrbskom plese, kde v rámci boja o postavenie novej vyhliadkovej veže sľubujú múzeum prírody, hoci dobre vedia, že tam nikdy nebude. Jednoducho ochranárov obabrú a hotovo. Takto to fungovať nesmie."
dennikn.sk/…/?cst=01a6a7206be…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma