Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Godova skala – skryté poklady Malých Karpát

Diskusná téma K článku: Godova skala – skryté poklady Malých Karpát

Poznáte stav, keď túžite vyraziť niekam do prírody, ale zároveň sa vám nechce hrdlačiť na dlheeeej túre s ťažkým batohom? Nechcete ísť na strmé štíty a krkaháje, horúčava vám ide “vyraziť dekel” a vy chcete podstúpiť len krátku, ale na krásy intenzívnu vandrovku. Tak sme sa v istú nedeľu popoludní vybrali na Majdán, Rybáreň, Parinu a Godovu skalu.

Rasto Dulla

Godova skala je zaujímavá tým, že je ju dosť ťažké v teréne nájsť. ja som tam bol už xkrát a vždy s tým mám problém.
tá druhá skala je len pokračovaním či predĺžením celého skalného hrebienka, ja som to vždy považoval za súčasť celej Godovej skaly.
ďalšia zaujímavá mikrolokalita je asi 900m severovýchodne, taký menši skalnatý hrebienok porastený ihličnanmi, má úplne iný ráz ako okolitý les.
ten splyňovač som tiež používal, trochu mi prekážal pach drevoplynu. ale horí to zaujímavo.

Martin knor

Je to pekna oblast. Volakedy som to tam obehal, ale uz davno som tam nebol.

Šubovič

Pridávam leteckú snímku, vy ste boli na mieste označenom ako Godova skala, ale aj na II je zaujímavá skalná partia. Ešte som tam zaznačil aj dve jazierka pod Klokočinou. Bohužiaľ, v poslednom období sa tam voda udrží iba na jar.

PaliT

MarcelKE a Tomka ďakujem :)

Šubovič: o druhej Godovej skale neviem, dá sa však podľa gpx trasy k článku pozrieť, kadiaľ presne sme išli, tak si potom nechám poradiť. Isto sa tam ešte pôjdem niekedy pozrieť.

Beta: to je Kelly Kettle, už som to obzeral a aj nad ním uvažoval, vadí mi, že 0,6l pri najmenšom modeli je primálo a 1,2l pri väčšom zbytočne veľa, každopádne to vyzerá byť parádny varič.

Tomka

Pali, pekné čítanie :)
Na tú Godovu skalu by som rada zašla.

Šubovič

Neviem z tohto popisu a obrázkov vyrozumieť na ktorej Godovej skale ste boli. Ale oni sú na tom hrebeni dve, vzdialené odhadujem možno 200m, ale pre les nie je vidieť z jednej na druhú. A obe miesta sú pekne skalnaté.

Beta

My sme v Jizerských horách mali takýto ako na fotke :-))). Vo vnutri je ešte jedna kanvica do ktorej sme dali šišky. Vodu sa dáva do tejto väčšej :-))),
Myslím, že dá sa aj na ním uvariť :-)))

MarcelKE

Vaše články vždy rád čítam, zasa mi to poodhalilo nové kúty Slovenska...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov