Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Zorka pod Kečkou

Miro PO

MisoB - Ja som clanok o utulni pod Keckou objavil az vcera vecer (z 21. 9. 2019)a preto som napisal o svojom zazitku s utulnou. Pri Utulni pod Keckou som si 26. 9. 2019 zadal suradnice utulne aj foto som urobil, ze napisem na HIKING spravu o utulni. Ale neviem ako sa stalo, ze suradnice nemam v GPS-ku. Zistoval som podla map suradnice. V mobile mam Locus Pro a tam je Salas pod Keckou. To som zistil az pri utulni ked som pozrel do mobilu. A v clanku o utulni pod Keckou z ktoreho som mal suradnice, tak tam bolo foto privesu - ineho ako v clanku co si tu dnes rano dal. A bol tam aj 25. 9. Skoda, ze som ho neodfotil.

Peter61

MišoB,
mi, co sme z valala, oblaki do dvora...
Preklad: asi by sa zšlo dať upozornenie do oboch článkov

Miro PO

O utulni pod Keckou som cital same chvaly od tych, co isli Cestu hrdinov SNP. Ale ja som si suradnice utulne zistil na HIKINGU a bol som kludny, ze ide o tu utulnu, ktoru opisovali putnici. Pred Kozim chrbtom som stretol dvoch ceskych turistov, ktori mi povedali, ze chatar je tam do 17. hodiny - bolo uz po 17. hodine. Ale ani ma nenapadlo sa ich opytat, kde je ta utulna - ved som mal suradnice. Tiez mi bolo divne, ze na vrchole nijaka cesticka ani znacka k utulni.

Miro PO

Pri prechode hrebenom Nizkych Tatier (21. - 26. 9. 2019 Telgart - Donovaly) som vyuzil moznost prespania na tejto utulni (bolo teplucko). Ale - ja som mal z HIKINGU suradnice "utulne pod Keckou" z roku 2012. Na Kecke som bol 25. 9. o 18:08 (hmla) a podla GPS k utulni 140 m. Po mokrej trave krizom cez luky - "utulna" prives 2 x 3 m zamknuty. Zase krizom na Kecku po mokrej trave. Takze smer Donovaly (bol by som prisiel uz za tmy). Ale cestou dole sipka a z druhej strany (od Donoval) Utulna pod Keckou. Tak som sa tam schoval (bolo cca 18:45). Este teplo, tak som rozvesal vsetky premocene veci (najviac premokly pri hladani utulne na Kecke - ani celodenny dazd ma tak nepremocil). Bol som tam sam. Vyborne som sa vyspal na spodnej posteli a rano (26. 9.) pokracoval na Donovaly uz za pekneho pocasia.

Ade.e

Prinasam prvu referenciu z prespatia na tejto utulnej utulnicky. Som velmi spokojny. Bol som tam sice z nedele na pondelok 13-14.10., ale chatar tam bol. Takze ma cakala prijemne vykurena miestnost, ktora si ma hned ziskala. Iste, ak tam bude 10 ludi, tak to bude trosku natesno, ale kedze som tam bol sam (chatar bol vedla), takze utulna len pre mna. Chatar z vlastnej iniciativy zapalil sviecku a olejovy kahan. A siel si robit svoje do spravcovskej casti. Spal som na dolnej posteli, na hornej bolo o cosi teplejsie, ale na povale chladnejsie.
Latrina v vyhladom a pramen tiekol.
Summa summarum: Prijemna utulna a urcite odporucam. Nechal som tak nejake drobne, tak hadam si ich chatar vsimol.

Daulagiri

Asi pred 8-mimi rokmi som si túto chatičku všimol keď som stúpal na Kečku a pomyslel som si že by to bol vhodný objekt na nejakú útulničku. Vtedy som k nej nemal čas zájsť, vyzerala schátrane. A "ta dá" a je to tu :-)

Martin63

Už rozumiem, prečo pri mojej zastávke tam nikto z obsluhy nebol - nebol víkend. Odporúčanie a dobrú referenciu na toto zariadenie som dostal od staršieho pána v Hiadeľskom sedle, keď šomral nad občasnými pomermi na Ďurkovej.

Útulňa pod Kečkou je dobrá alternatíva pre hrebeňovkárov, ktorí si chcú ušetriť kultúrny šok spojený s nocľahom na Donovaloch.

Tomka

Útulňu sme objavili náhodou vlani v júli, keď sme išli lesnou cestou z Moštenických travertínov smerom na Kečku.
Vyšli sme z les a pred nami chalúpka ako z rozprávky a v nej dvaja sympaťáci :-):-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma