Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Zorka pod Kečkou

Diskusná téma K článku: Útulňa Zorka pod Kečkou

V Starohorských vrchoch vznikla nová útulňa, ktorá svojou polohou blízko červenej turistickej značky E8 môže poslúžiť ako alternatíva hlavne pre nízkotatranských hrebeňovkárov alebo SNP-čkarov. Samozrejme, aj pre každého turistu, ktorému vyhovuje viac interiér, ako prístrešok v Hiadeľskom sedle. Cestu k útulni označuje šípka. Objekt je oficiálne táborisko v NP Nízke Tatry. Prenocovať tu však nemôžete v priestore okolo chaty v stanoch, ale len vnútri.

Daulagiri

Parádna útulnička, prespal som tu z 8./9.2.2023. Prišiel som až za šera, vnútri boli dvaja kamaráti chatára, mali vykúrené na 19°C. Zariadenie od výmyslu sveta. Bolo možné zakúpiť aj nejaké tekutiny alko/nealko.
Spal som hore na matracovom letisku s ďalšími dvoma nocľažníkmi. Prameň pri útulni tiekol silným prúdom. V okolí bolo cca 80 cm prašanu, romantika. V budúcnosti sa ešte zastavím.

Anonymized_25093

Zorka stale napreduje, v plane su nejake mensie upravy objektu tuto jar.
ked mozte tak prosim Vas podporte aj finacne. Dik

Anonymized_25093

Vo piatok 04.02.2022 bola za pritomnosti spravcu utulna oficialne pokstena menom Zorka.

Takze oficialny nazov objektu je: Utulna po Keckou "Zorka", alebo Zorka. Nazov Utulna pod keckou stale plati.

Inac vsetko v poriadku, je to tam krasne prerobene/zveladene.

Iwanna

Tak veru! A dakujem/e Viktorke za napoje predoslu sobotu, cez okienkovy predaj! :)

Anonymized_25093

Bol som ozriet chatarov a musim skonstatovat ze prace prebiehaju a utulna bude vyzerat skvele.

Anonymized_25093

Nazdar turisti. Od dnes je útulňa ZATVORENÁ až do odvolania! Ide sa rekonštruovať celý interiér vrátane stropu takže sa nebude dat prespať. Ďakujeme za pochopenie.

Samkoh

27.7 veľmi milá obsluha, svojská atmosféra.

FunTTomas

zastavil som sa na útulni na chvíľu v nedeľu. Dali sme si pivko a príjemne pokecali s chatármi. Držím palce. Pekne to tam dali dokopy. Ďakujeme!

Pavol "Chodec" Horvath

Na utulni vsetko v poriadku!

Ked tam nahodou niekto pojdete, ale aspon na hrebenovku z donoval zoberte pepo (pevny podpalovac) a nejaky papier aby kniha navstev nebola komplet znizene kedze zadne stranky sa vytrhavaju. Drevo je nachystane ale je mokre. Dik!

Miro PO

MisoB - teraz som pozeral turistickamapa.sk (21. 10. 8:30)a stale tam nie je vyznacena Utulna pod Keckou (je tam len budova), taktiez pramen. Dalo by sa to doplnit do tejto mapy?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma