Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bokšov a Ružínska skala v zime

Diskusná téma K článku: Bokšov a Ružínska skala v zime

Na východnom okraji našej najrozľahlejšej oblasti - Slovenského rudohoria - leží jeho podcelok zvaný Čierna hora. Kopcov s názvom Čierna hora je na Slovensku viacero, tu ide hneď o celé pohorie. Vŕšky Čiernej hory nevynikajú nadmorskou výškou, svojou strmosťou sa ale nedajú zahanbiť akýmkoľvek vrchom aj z našich najväčších pohorí. Obzvlášť vo svojej centrálnej časti, kde si rieka Hornád do pohoria doslova vyrezala úzky, kľukatý kaňon. Ten je dnes z väčšej časti zatopený vodnou nádržou Ružín, nad ktorou čnie zopár zaujímavých skalných kopcov. Najznámejší je asi Sivec, ja však mierim na susedný Bokšov.

Tomka

Paráda. O Čiernej hore snívam už roky.

Martin knor

Parada. Tentokrat neviem, ci sa mam viac rozplyvat nad obrazkami, alebo nad textom. Inak, mal by si si otvorit poradnu na temu: "Kedy vyrazit na prechadzku, aby ste mali nadherne pocasie, a aby ste z aspon jedneho bodu videli Tatry."

Mne sa tiez raz stalo, ze som takto spadol. Ale nie na kamen, lez na kolik nenarocnej feraty. Ten kolik bol zahnuty nahor, no vdaka perfektnym turistickym gatiam (rifliam - su dostatocne hrube) mi krv iba presakovala cez kozu a netiekla prudom. Tak som sa rozhodol, ze budem v ture pokracovat. Vdaka tomu som vedel chodit, ale nie sediet. Cestu domov som odsoferoval sediac na polovici zadku skruteny ako paragraf :-D .

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma