Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ochrana prírody mala drahú konferenciu, lúky kosia dobrovoľníci

Diskusná téma K článku: Ochrana prírody mala drahú konferenciu, lúky kosia dobrovoľníci

Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR zorganizovala pri príležitosti 100. výročia založenia ochrany prírody na Slovensku dvojdňovú konferenciu. Konala sa v štvorhviezdičkovom hoteli Partizán na Táloch. ŠOP za ňu dodávateľskej firme zaplatí takmer 84 000 €, pričom jej chýbajú prostriedky na manažmentové opatrenia, ktoré by mohli prispieť k záchrane vzácnych druhov a biotopov.

Peter61

Soňa :
"Štát pomáha občianskemu združeniu vybaviť sa špičkovou technikou, a následne si od neho objednáva služby s tvrdením, že len ono má dosť dobrú techniku, aby ich vedelo robiť."
dennikn.sk/…/?cst=1eaf9c04a0a…

Raras

v žiline v Holiday Inn som robil dvojdňovú konferu pre 80 ľudí a stálo to 12000

Peter61

Adushka :-)
preto Ty nemôžeš robiť v štátnej organizácii.....

Adushka

Tá suma je nehorázna. Ja som raz pomáhala organizovať jedno stretnutie v rámci môjho zamestnania v hoteli Kaskády, čo je hotel porovnateľný s Partizánom, tiež pri BB, stovka ľudí, catering, nocľah a bolo to podstatne podstatne menej. A celé sme to zvládli dve kolegyne popri bežnej pracovnej agende. Keby sme prišli s takouto sumou za našim vedením, tak nás vysmejú. Ale v štátnej organizácii to je asi jedno, však to ide zo štátneho a cestou si je potrebné niečo "uliať". Je mi smutno z toho.

Lubo

Predpokladam, ze chceny/potrebny bol kvoli tomu, aby si mohli priamo vybrat hotel bez sutaze. Sutazili agenturu, ktora im to presne na tom mieste urobi, cim (zrejme) splnili zakonnu povinnost sutaze.

Sona

Preto som to riešila, lebo si tiež myslím, že to v pohode mohli zvládnuť vlastnými silami. Už len podľa toho, čo som videla na mieste a porovnala som to s vecami, ktoré organizujem ja/my.

Phalike

Keď už nic ine tak len to zadavanie organizacie kongresu cez agenturu je scestne, hlavne v takom zariadeni ako ke Hotel Partizan si myslim ze by nebol absolutne ziadny problem zorganizovat kongres priamo zo strany SOP oslovenim manazmentu hotela resp. inych hotelov s jasnymi poziadavkami a naslednym vyhodnotenim cenovych ponuk. Vkladat zbytocny medziclanok do cenotvorby akcie je uplne zbytocny ale zrejme potrebny / chceny.

Ladislav Molnár

Tento príspevok už mal byť aj s príslušnými doplnkami na stole NKÚ či GP so žiadosťou o riadne prešetrenie a vyvodenie zodpovednosti voči konkrétnym "ochranárom"

Vrtulka

Nie je pravda, že sa nekosí, predsa ŠOP SR kúpila diaľkovo riadenú kosačku Green Climber LV300 s príslušenstvom v hodnote 44 280,00 € a tá už niečo zvládne, pokosí všetko a ešte je jej málo. crz.gov.sk/index.php?ID=28785…

Radoslav

Ja ze naopak kongres. zariadenia sa pobiju o moznost za vlastne usporiadat takuto Potemkovinu pre takto prestiznu a svojpravnu organizaciu.

V kriterii vyberu vsak boli nespomenute m.n.m., konkretne poziadavka 700 - 725 m.n.m. O 10 rokov bude kongres 1300 - 1400 m.n.m., general ma este 10 rokov na vybudovanie kapacitne dostatocneho centra Barborka, km sa tiez zmenia na do 70 km od BB. Len golf bude este mensi nez na Taloch. Realne aktivni zamestnanci a dalsi aktivisti, ak este zotrvaju, budu mat svoju cast na luke nad Vagnarom.

Irony off: Potvrdzujem skusenosti o casti pracovnikov SOP (tj. i v NP, ChKO), ktori makali ci makaju i na urovni dobrovolnictva. Zial prave vdaka nesvojpravnosti organizacie i na tom leveli. Vsak cela SOP je vykonom taka, ked ma slabu pravnu moc a zaroven majetkom istej polit. struktury.

Autorke pochvala za text s kritickym myslenim, nech je "len" o faktoch a vyjadreniach ucastnikov. Mal by videny aj na citanejsich weboch.

Pavol "Chodec" Horvath

Strecha na utulni Nizna Klakova mala byt tento rok opravena. Nebola. Chlapik z SOP NP Muranska Planina mi napisal jednu zaujimavu vetu: "Inak to u nás ide dole vodou"...

Vladeno

Dva a pol milióna... Bukovým obuchom by som...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov