Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Téma je určená na hlásenie zmien priebehu TZT, nepresností na www.turistickamapa.sk, otázky na aktuálnu priechodnosť a pod.
Podnety týkajúce sa nepresností v topografickom podklade zasielajte priamo jeho tvorcom do firmy SHOCart.

Misob

Kedze podobne prispevky sa vyskytovali raz pri teme "Nove mapy su tu" inokedy "Hikelpanner" alebo pri konkretnom pohori, budem rad, ked sa ich podari v buducnosti sustredit v tejto teme. Kedze sa to dotyka pripravy dat pre obe sluzby, bude sa mi to lepsie sledovat. Navyse niektore otazky zastrcene v specifickej teme o pohori rychlo zapadnu prachom :(.

Misob

Tu je hned jedna z takych zapadnutych a nezodpovedanych otazok:
Velka Fatra - ako je trasovany zaciatok cervenej z Lubochne na Kopu?
1) tak ako to mame na turistickamapa.sk$ret (teda nad Lubochnou sa vysplha serpentinami do svahu, ide po vrstevnici a klesne k potoku - je to podla SHOCartu)
alebo
2) ide asfaltou hned po upati popri ch. Zdravotnik k potoku (tak to ma VKU a zda sa mi to pravdepodobnejsie).
Ak potvrdite 2) moznost, opravim to aj v databaze.

Tono

Ahoj Miso, v roku 2004 isla znacka tak, ako opisujes v bode 2! Osobne som presiel. Neverim, ze by znacku odvtedy pretrasovali ako je to momentalne na turistickamapa.sk$ret

Tono

Oprava! Isiel som tadial na jesen roku 2005!

Miko

Zmena na TZT 2611 modrá, Pohronská Polhora - Závadka nad Hronom v úseku sedlo Burda - horáreň Pätina. Pôvodná trasa bola po asfaltovej ceste sedlo Burda, Mišárová, horáreň Pätina.Úsek bol zrušený a nahradený nasledovne.
Od TIM sedlo Burda súbežne zo žltou cez TIM Pod Vysokým, Randavica Stožky k horárni Pätina. Ďalej trasa poračuje ako doposial, trasa je dlhšia o 1,5 km.

Muska

miko - Dik za info o tejto zmene som nevedel museli to zmenit len nedavno..

Miko

muska- uvedená zmena značenia bola urobená v auguste 2007, táto zmena bude vyznačená v novej mape VKU Veporské Vrchy

Marcel Dugovic

Do kedy bude odstavena turistickamapa.sk? Alebo je porucha na mojom primaci?
Dik za odpoved.

J1tka

Na Devinskej kobyle som si vsimla novu zltu TZT, ktora vedie po trase (byvaleho?) naucneho chodnika medzi Devinskou a Devinom.

Neviem, ci pokracuje aj niekam dalej, alebo ide len o "premalovanie" naucneho chodnika na turisticku znacku...

Misob

Ten naucny chodnik na niektorych mapach je. Ak niekto napisete, ako sa volaju TIM kde sa napaja na sucasne TZT, mozem ho doplnit do databazy. Dobry by bol aj scan alebo foto vyrezu mapy, kvoli polohe razcesti.

Miko

Zmena nástupu na TZT ev.č.5421 zelená.
Pôvodná trasa TZT ev. č. 5421 začínala v Novej Maši.V dôsledku zrušenia vlakovej zastávky bol nástup preložený do Pohorelskej Maše. Trasa TZT 5421 zelená vedie z autobusovej zastávky v pohorelskej Maše spolu zo žltou ku kostolu kde odbočuje smerom okolo autocampingu po lesnom chodníku po ľavej strane Hrona popod Mašianske skalky na stávajucu trasu
chodníka. Trasa sa predĺžila o 1,1 km.

Misob

Miko vdaka - opravim. Len si este chcem upresnit: zltu TZT 8446 mame kreslenu, ze zacina na zel. stanici Pohorelska Masa... maju teraz spolocny zaciatok na autobusovej zastavke? Lebo vlakova je trochu mimo obce. Busova je asi niekde v centre...

Miko

žltá TZT 8446 začína na žel. zatávke a zelená TZT 5421 na zastávke bus

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma