Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

KarolM

To misob: Tá modrá značka poniže motorestu Branisko začína na rázcestí Peklisko (630 m) a vedie do sedla Predky (900m) pod Sľubicou (čas na smerovníku 2:00 hod.) po dobrej lesnej ceste (vhodná aj pre bicykle - cca 0:30 hod. opačným smerom).

MisoB

Kosuri, vďaka - opravím.
KarolM, tiež vďaka - najprv som chvíľu čumel, kým mi došlo, že reaguješ na moju otázku ešte z 6.5. :) Keby si napísal mail, poslal by som ti obrázok na upresnenie, lebo na mape vidím dve také vhodné zvážnice, tak neviem, ktorou značka vedie.

MisoB

Zopakujem otázku pre ZLATÝCH MORAVČANOV: žltá značka od Obyckých lúk ide do Žitavian priamo tak ako je to momentálne na turistickamapa.sk$ret alebo vedie cez Chrenovú takou okľukou a na červenú sa pripája až v centre obce?

JuroA

turistickamapa.sk$ret zobrazuje aktualny stav v terene.Je to ok - zlta znacka z Obyckych luk do Zitavian.Tak som myslel predchadzajuci prispevok.

Tomi

Pozorované včera: Na Kysuciach od žel. zast Skalité-Serafínov vedie žltá značka smerom k štátnej hranici, kde sa napája na červenú značku. Značka kopíruje už zakreslenú cestu od zastávky až k turistickej chate .(opustenej) pri hranici, potom však nepokračuje na juh, ale rovno na východ. Smerovníky hovoria o 12-tich minútach.

MisoB

Hmmm, ta cervena je polska. Kedysi sla zo Skaliteho-Serafinova modra, ktora je teraz vedena az pd Vrescovskeho sedla... Neviem, ci som dobre pochopil, ta zlta krizuje cervenu a pokracuje niekde na vychod do Polska?

Tomi

Nie, je to len spojka medzi tou červenou a zastávkou v Serafínove.

Libor M.

V Stolickych vrchoch som v nedelu (28.09.) objavil novu znacku - cervenu. Od Faltenovho sedla dole k chate Anka (Skalica), cez lazy do Muranskej Zdychavy. Tam odbocuje hore, predpokladam niekde na Prednu Horu. Ma niekto o tom info?
Siel som to aj koncom juna a znacka tam este nebola...

MisoB

Libor, boli na trase aj smerove tabulky s casmi a evidencnym cislom KST (nemas nahodou foto)?

KarolM

Oceňujem všetky snahy ohľadne aktualizácie a kompletnosti turistického značenia. Nie je však na Slovensku nejaká centrálna databáza týchto trás, nejaký správca (Klub slovenských turistov?!), nejaká norma? Takto sa mi to zdá náhodilé a nie celkom spoľahlivé...

MisoB

KST buduje centrálnu databázu TZT (neviem, do akej miery je už skompletizovaná). Nie veľmi ochotne však poskytujú údaje o zmenách a nových trasách.
Ďalším aspektom je, že občas sa objaví chodník vyznačený pásovým značením, ale nie je zaevidovaný v KST. Bola by škoda, aby ľudia chodiaci po horách o ňom nevedeli.
My sa snazime aktualizovat data zo vsetkych dostupnych zdrojov, cim dosahujeme maximalnu aktualnost (napr. oprozi tlacenym mapam). Navyse v mapach sa z nejakych pricin obcas vyskytuju nepresnosti v trasovani chodnikov, ktorych odstranenie vydavatelom tiez cosi trva.

Libor M.

to MisoB:
ahoj,
ziadne smerove tabulky som nevidel.
Siel som z Faltenovho sedla do Revucej. Kusok za sedlom ma prekvapila cervena znacka na strome, (poznam znacky v okoli). Znacenie pokracovalo dole na Skalicu (chata Anka) - tam sice smerovnik je, ale na znacenu bezkarsku trasu (cervena s oranzovymi pasikmi), ktora sem prichadza smerom do Stolice a pokracuje dole do Karafovej.
Cervena turisticka vsak vedie po zvaznici dole, z lesa na lazy nad Muranskou Zdychavou a primo v Zdychave sa stretava so zelenou na chatu Janku, ktora tu zacina. Dalej (este v Zdychave) odbocuje hore po zvaznici smerom na Prednu Horu, ale to som uz nesiel, takze neviem.
Ak vyjde cas, cez vikend to prebehnem a napisem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum