Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Gagigo

durček: značenie je zrejme od obce Spišský Hrhov

Gagigo

Daulagiri: žeby taká náhla zmena? Ešte v júni 2022 to bolo po starom.

Durcek

Z obce Spišský Hrhov vedie žltá turistická značka na vyhliadku a ďalej tuším do Domaňoviec.
Pokiaľ sa pamätám (bol som tam pred cca 2 rokmi), značkovala to obec Spišský Hrhov. Značka ja klasická turistická - 3 pruhy biela, žltá biela.
Presný priebeh by mohol poskytnúť obecný úrad S. Hrhov.

Daulagiri

V Pohronskom Inovci som prechádzal modrou značkou a zistil som že na kúsku vedie inak ako je zaznačená v tunajšej mape. Od s. Kuchyňa vedie takto: mapy.dennikn.sk/?trasa=VXbJm a nezachádza už do Veľkej Lehoty. Tam smeruje iba zelená.

V.v.l.a.a.d.o.o

Zelená z Brúsneho na Machnáč sedlo je od križovatky ciest pod 550 m.n.m zahradená špagátom, vo vnútri ohrady sa pasú kravy. Podľa vyjadrenia miestneho občana je cesta vyššie zaváľaná popadanými stromami. Odporúčal nám obchádzku cestou doľava, tá vedie tiež cez ohradenie ale je ľahko priechodná.

Rastislav Haleš

Dĺžka zatopených úsekov je od 20 do 50 metrov. Prvé dva úseky sa nachádzajú pri razcestniku Bodicke ramena cca 2 km od Bodikov. Posledný 3 úsek sa nachádza asi 200 od razcestniku Sipova hať.

Rastislav Haleš

Zdravím. Červená značka z Bodikov na Šípovu hať je na 3 miestach zatopena do výšky cca 30 cm. Skratka na Šípovu hať je v poriadku. Ak by sa niekto predsa len rozhodol ísť po červenej, treba si do batoha pribaliť vysoké čižmy. Pripadne uterák :-)))

Radim25

MisoB: áno chcel som aj na to upozorniť, len TIM nebol značený v mape, v teréne to bolo ako Podhradská dolina, s krásnym starším smerovníkom z 1984, teraz je to Zengová...

MisoB

Pridám aj TIM Zengová pri poľov. chate na modrej do Uhrovského Podhradia. Ale na opačnej strane nechám názov Pinkovie viechy (uvádza aj mapa ZBGIS), netuším odkiaľ vzali značkári Pinkové viechy.

MisoB

Radim25, si na správnom linku - opravíme, vďaka za report.

Radim25

Neviem, či som na dobrom linku, ale chcel som upozorniť na zmenu názvov dvoch rázcestníkov v oblasti Rokoša v Nitrických vrchoch: Rokoš-Sedlo II. – Sedlo Rokoš, Rokoš-Sedlo I. – Pod Rokošom. Vymenili staré smerovníky a došlo zrejme aj k zmene názvu obidvoch sediel...

Ppeter

zdravim. mal by som dve veci.
prva sa tyka vyrazne zhorsenej priechodnosti zelenej TZT medzi horarnou Hajabacka a Rybovskym sedlom vo Velkej Fatre. Priblizne okolo koty 1000 m je v doline spadnuta lavina, chodnik je pod nou, popadane stromy, orientacia a prechod su vyrazne stazene. Odporucam to obist cez Vychodne Prasnicke sedlo.
Druha sa tyka cervenej TZT smerom na Velky Tribec z obce Kostolany pod Tribecom, na ktorej na mapach chyba zaznaceny hribik pri horarni Jedliny. GPS 48.4331631448017, 18.229474828367888 . foto hribika uloz.to/…/spkMn9A52qNu

Rastislav Haleš

Vďaka za pridanie, zobrazuje sa. Dalo by sa pridať nejaký medzibod aj na usek červenej z Bodikov, raz po Šípovu hať? Systém má posiela skratkou červenej namiesto dookola okolo Dunaja. Vďaka.

Gagigo

R. Haleš: dá sa to vypočítať tak, že si najprv zadáš žltú značku, potom modrú a spočítaš dáta. Pritom ale musíš v "možností trasy" označiť príslušnú farbu trasy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma