Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slanské sedlo pod Stolicou

Diskusná téma K článku: Slanské sedlo pod Stolicou

Medzi vrcholmi Kyprov a Stolica sa v Slanskom sedle nachádza malý drevený prístrešok. V širšom okolí je najbližšia búda vzdialená asi 1,5 km na západ (Zrub Janka pod Kyprovom). Určite je dobre vedieť, že aj v tejto lokalite sa nachádza, hoc len malý prístrešok, no v nepriaznivom počasí dobre poslúži.

Daulagiri

V Stolických vrchoch som bol niekoľkokrát, ale pred tou kalamitou. Boli to moje asi najobľúbenejšie lesy. Zvažujem či sa tam mám vrátiť a pokaziť si spomienky na tie temné smrečiny. Aj Slanské sedlo si pamätám tak ako je na fotkách KarolaM. Pre mňa táto oblasť už z väčšej časti stratila svoje čaro.
Prístrešok je fakt už len núdzovka, lebo tu musí už riadne prefukovať.

Vladeno

Výborný zdroj vody je pod Harovským sedlom, v Drábskej, pri chate Harová. Čaj z nej proste chutí skvele.

FunTTomas

jakub: moja chyba, vďaka za upozornenie. Opravil som to.

Pencurák

Svaťo,ten prameň pri chate Janka tečie stále prúdom,je to výborná voda.

Jakubme

Prístup zo sedla Javorinka (parkovisko) po červenej značke Cesty hrdinov SNP (E-8) cez sedlo Šumiacka priehyba, sedlo Severná lúka a zrub Janka za asi 2.00 h...tá červená značka nie je SNPčka, ale Rudná magistrála...frajerím, lebo som tade išiel :-)

TomXX

Na zostup zo Stolice do tohto sedla nezabudnem :) Na skapatie - holina, horúco, vývraty, celé zle. Nocovali sme na Janke na verande, je tam super prameň a sedenie pod strechou.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Baranček, neviem, či by ma neporazilo. Prvý raz som šiel s. Javorinka - Slanské s. - Stolica - Mur. Zdychava v 1979 či 1980. To tam ešte nebola zvážnica. Skvelý prameň vody byl u chaty Janka, s krytou verandou. Tých lesov je škoda, boli naozaj hlboké a temné.

Pencurák

Spali sme tu s kamarátom koncom leta,ohník horel aj v noci...nad ránom sa okolo nás aj tak obšmietal medveď.Smutný pohľad na kedysi krásny´teraz vyrúbaný Kyprov. Z prameňa Slanej nám pastier kráv na Stolici neodporúčal piť vodu,prameniská nad žľabom sú znečistené kravskými lajnami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma