Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Významné geografické body Slovenskej republiky

Martin knor

Ani nie. V Tatrach toho ma pochodeneho viac vela ludi, co chodia na stranky hikingu (napriklad Peto, Michal, ci dalsi Michal). Mimo znaciek som bol v Tatrach iba na par vrcholoch. A Danka tu pise o miestach, o ktorych som ani len netusil.

Mna tieto body ma zaujali preto, ze az ked ich clovek navstivi, moze povedat, ze presiel Slovensko krizom-krazom :-D . A pekne je mat Slovensko prejdene nie iba od zapadu na vychod a od severu na juh, ale aj od najnizsieho bodu po najvyssi. To bol jeden z dovodov, preco som to chcel mat prejdene suvislo, hoci nie na jeden zatah :-).

Inac, najsevernejsi bod Ciech je oznaceny z Nemecka ako byvaly najsevernejsi bol Rakusko-Uhorskej monarchie. Tam sa mi ozaj pacilo. Z pohladu Ciech je to koniec sveta.

Svatopluk Štěpánek

Pre: Martin Knor
Vy ste borec, chodili sme podľa Vás v tiesňavách v Rakúsku, teraz vidím, že máte prechodené takmer celé Slovensko.

Martin knor

Pekne, bol som na vsetkych. Cez niektore som iba presiel, lebo som nevedel, kde presne su. Tie stredy som navstivil iba mimochodom a tiez mi ako posledny ostal najnizsi, na ktorom som bol s Marianom:

hiking.sk/…/tarbucka_najnizsi…

Ked som nan siel prvy krat, bola povoden a Bodrog vytvoril jazero az po hradze. Vtedy bol najnizsi bod Slovenska pod vodou. :-)

Naviac, mam tieto body pospajane do suvislej siete trasami, ktore som presiel. A vlastne nielen na Slovensku, ale v Ceskoslovensku (staci pridat najzapadnejsi a najsevernejsi bod Ceskoslolvenska - vacsi problem je mat ich v suvislej sieti absolvovanych tras.)

Vrana

za mna Gerlach, Hrb a Kremnicke bane ano, ostatne som zatial nemal tu cest

Zaujimave je navstivit aj vsetky body kde sa stretavaju
hranice Slovenska a dalsich 2 statov. Napr. na sutoku Moravy a Dyje, je nedaleko brehu na moravskej strane hranicky kamen z roku 1755, teda cias Marie Terezie.

Svatopluk Štěpánek

Dobrý "syntetický" článok pre sberateľov. Ste dobrý, že ste boli na tých všetkých miestách. Ja som stihol iba Hrb, prvýkrát v roku 1979 či 1980.
Žialbohu, zvyšok už nazdávam sa nestihnem. Škoda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov