Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Významné geografické body Slovenskej republiky

Lubo

Téma ma pobavila a bol som zvedavý na výsledný text. Spracovanie témy je tak na hrane E / Fx. Postojáckemu elévovi by som to ani nezazlieval ale teda byť editorom, tak by ma hanba fackovala.

FunTTomas

Najsmutnejšie na tom je, že oravskí značkári nemajú problém s označením nesprávneho cípu hranice a ani to nechcú zmeniť. A pritom stačí "len" osadiť smerovník na správny bod a vymeniť tabuľky. A ešte vyjadrenie pána Janotíka je nekompetentné a amatérske na to, že má reprezentovať región (slušne povedané)...

Ja.drobec

Čím viac najsevernejšich bodov tým viac Adidas, najmä aby si neatupil na otlak nejakému vedúcemu...

Ade.e

Nevidim to spracovanie temy az tak cieerne.
Skor, ako napisal aj Tomas, je smutna (a trapna) reakcia KST z Namestova.

Mariad

K najsevernejšiemu bodu Slovenska sme si vyšli v rámci túlačky "Od najsevernejšieho bodu Slovenska k najjužnejšiemu". Z Vyšného tajchu cez Jalovecké sedlo na Modralovú a cez Horné Gluchačky späť na Vyšný tajch. Až som sa teraz zľakla, že bude musieť byť reparát. Nšťastie som si uvedomila, že modrá značka celý čas kopíruje severnú hranicu Slovenska a teda sme zákonite museli "navštíviť" aj geograficky správny najsevernejší bod. Ale sa mi uľavilo:-))
Čiže - môj názor je, že ako turistická atrakcia nech je tabuľka "Severný pól Slovenska" kde len chce, ale tabuľka s označením "Najsevernejší bod Slovenka" by mal byť umiestnený geograficky správne. Keďže obidva nápisy sú na jednej tabuľke, zodpovedný TK by mal tabuľku z nesprávneho miesta odstrániť, alebo údaj o najsevernejšom mieste "prekryť". Ideálne - ako píše aj FunTTomas - stĺpik "posunúť" na správne miesto.

SatelitHomer

ďalšia senzácia ako najvyšší vrchol Veľkej Fatry. keď som na ňom stál a pozeral sa na 300m vzdialený stĺpik Ostredok 1593m (všade uvedený ako najvyšší) tak som sa len pousmial že stojím na správnom mieste!

Ten najsevernejší udrie do očí snáď každému kto sa poriadne pozrie na mapu.
je to v lokalite medzi 91/9 - 10 (sever1).
dokonca tam chodí aj pošta ale asi to bola poľská donáška.

Je smutné že tabuľa stojí 1,3km+ mimo. ale v KST je veľa podobných hlúposti. osádzanie tabúľ s vrcholovou výškou niekedy mimo daný najvyšší bod aj 100m a výškovo aj 10m+.
Na Pipitke je tabuľa dokonca 200m od vrcholu "Pipitka 1224m" osadená skoro 40m pod touto výškou! pekne zavadzajúce informácie.

Pavel Forgáč

Ako tu niekto napísal ďalšia senzácia :D. Úprimne som si to na mape ani nevšimol, ale prešiel som celú hrebeňovku, takže na najsevernejšom bode som určite bol. Prekvapila ma tá reakcia pána z KST. Nie, že by bol rád, keď ho niekto upozorní na chybu, ale chlapca takto vysmeje. Takýto ľudia by na čele klubu nemali čo robiť. Treba vedieť zniesť aj nejakú tú kritiku. Inak aj stred Slovenska nie je správny. Ak si to dobre pamätám tak Hrb vypočítal akýsi geograf, ale potom sa prišlo nato, že správny stred je niekde na svahu Poľany. No Hrb je príliš pekné miesto ako stred Slovenska, tak sa zaužívalo, že je to stred :).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma