Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Javorina z Torysiek

Diskusná téma K článku: Javorina z Torysiek

Hľadať výhľadový kopec v Levočských vrchoch je skoro ako hľadať ho v Západných Tatrách. Kvôli masívnemu odlesneniu sú výhľadové takmer všetky. Na mape ma však zaujal jeden z nich, ležiaci vedľa červenej značky, tiahnucej sa pohorím približne v severo-južnom smere. Volá sa Javorina a nachádza sa nad pamätníkom SNP. Práve na Javorine poskočí nadmorská výška príslušného hrebeňa výrazne nahor, čo sľubuje pekné rozhľady do krajiny. Neostáva nič iné, než sa o tom presvedčiť na vlastné oči, dnes teda mierim do Levočských vrchov.

Mato_d

Tak to si vystihol exkluzívne počasie s parádnymi výhľadmi.
Vďaka o podelenie sa o zážitok. Túra sa možno dala trochu ozvláštniť odbočením do doliny Stará hájnica, ktorou sa dá spustiť k Toryse a dôjsť do Torysiek od severozápadu. Odbočka do Starej hájnice sa nachádza medzi pomníkom a Brinkami.

Martin knor

Vlani som sa pozrel do Levocskych vrchov nad Sambronom. Bola to katastrofa. Povodne som chcel ist v lete po cervenej znacke od severu na juh, ale po tom co som videl, som si to rozmyslel.

Na druhej strane, bez holorubov by neboli tak krasne vyhlady. Tesim sa na Tvoje clanky, su paradne. Pacia sa mi obrazky, ale aj sposob vyberu trasy.

Daulagiri

V týchto horách som strávil jeden víkend v roku 2016 keď sme spali na chate Vinná. Prechádzali sme aj cez vrchol Javoriny a pamätám si ho ako jeden z najlepších výhľadových vrchov. Ale lavička a kríž tam vtedy ešte neboli. Prekvapilo ma ako veľa vysadených nových stromov tam všade okolo bolo v porovnaní s Nízkymi Tatrami kde sú aj po rokoch stále iba holiny.
Vychytal si luxusné počasie, takže fotky sú super.

Črtá sa mi možnosť opätovnej návštevy týchto hôr tento rok, snáď mi to vyjde, kým to tam zarastie lesom.

Tomka

Levočské vrchy sú vari jediné pohorie, kde som ešte vôbec nebola.
Bolo by dobré to napraviť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma