Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra versus virus COVID-19 (koronavírus)

Diskusná téma Túra versus virus COVID-19 (koronavírus)

Zaujímal by ma názor turistov na vec, či aktuálne v čase mimoriadnej situácie ísť alebo neísť na túru do hôr stredného slovenska z BA alebo KE, pričom by sa na presun využívala verejná doprava (vlak - R, bus - miestny spoj). Vopred ďakujem za vaše názory.

Peter61

Učiteľky zo škôlky sa o svojej nákaze koronavírusom dozvedeli z premiérovej tlačovky
dennikn.sk/…/?cst=e6b9f9e1468….

Japen , čo tým chcem povedať ?
Momnetálne sa ukazuje zlyhávanie štátnych autorít a najmä mladší ľudia podceňujú riziko, občania nie sú ešte vytrénovaní na život s epidémiou. Umývanie rúk, respiračná etiketa...
Takže verejnú dopravu odporúčam používať iba v nutných prípadoch : do roboty.
myliptov.sme.sk/…/nehodu-auto…
Títo pacienti sú negatívni, ale všetci záchranári boli od zásahu v karanténe.

Beta

Podľa mňa nie ísť. Teraz je čas, aby poznávať bližšie okolie. Možno pre niekoho sa toto zdá vtipné, ale u nás odporúčajú používať verejnú dopravu iba keď ideme do práce. Mali by sme nikam necestovať, lebo nikto nevie, či náhodou niečo nešíri. Ide o to, aby sme nemali druhé Taliansko. Lepšie teraz toto vydržať, aby sme onedlho mohli kľudne tešiť sa túrou do hôr.

Svatopluk Štěpánek

Súhlasím s Betou.
Netušiac a neplánujúc to, som mal šťastie - 8. - 10.3. 20 som chodil po Štiavnických v.. Teraz bysom sa tam už nedostal, som zo "zahraničia".

Lubo

Individualna turistika na miestach, ktore nebyvaju prilis navstevovane, je v poriadku, pokial je naozaj individuailna s ludmi z vlastnej domacnosti (s partnerkou/partnerom, detmi). Dokonca sediet iba doma a nevystrkavat nos moze oslabovat imunitu (MUDr. Krcmery pre SME).

Co sa tyka verejnej dopravy, tak tam treba byt ovela opatrnejsi. Lepsie je uprednostnit individualnu. Ak vsak vies, ze sam nepatris do rizikovej skupiny (cesta do rizikovej krajiny alebo mozny kontakt s ludmi co tam boli alebo maju na virus podozrenie), si zdravy a v tvojom bezprostrednom okoli neziju stari ludia alebo ludia s nedostatocnou alebo prechodne znizenou imunitou, a dodrzis zvysene hygienicke opatrenia (ruska, dezinfekcia ruk, vacsi osobny priestor), tak sa to da.

Jasne, je najjednoduchsie povedat, ze sed doma. No ak sa mas presunut nie velmi daleko a ist za pekneho pocasia do lesa, tak si myslim, ze z casu na cas je dobre do toho lesa ist.

Treba mat na mysli aj to, ze horske chaty by mali byt zavrete (nariadenim krizoveho stabu) a tiez sa treba vyhybat akymkolvek inym miestam, kde sa moze zdrziavat vela ludi najma v uzavretych priestoroch. Taktiez sa treba vyvarovat prilis narocnych tur, aby si nechytil trebars aj nieco ine.

Vrana

Individualne turistika vlastnym autom ano

Urcite je to bezpecnejsie ako ist na nakup do velkych potravin v krajskom meste

Wbk

Ja by som iba zaprial všetkým veľa fyzickej aj psychickej či duchovnej energie v tomto čase, žičím a želám si obrodu disciplinovanosti, ohľaduplnosti a súdržnosti.
Nad vírusmi sa nedá vyhrať. Môžeme ich iba krotiť a bojovať s nimi. Boli tu pred nami a budú tu aj po nás...

Pavel Forgáč

Tak turistike sa určite vyhýbať nebudem. Keďže som sólista a chodím na miesta, kde nikto nechodí, tak si myslím, že by to nemal byť problém. Akurát mi urobilo škrt cez rozpočet to, že po zime som chcel konečne začať chodiť aj niekam ďalej. Najbližšie týždne sa ale radšej budem verejnej doprave vyhýbať a uspokojím sa so svojím štvorlístkom pohorí, ktoré mám v okolí :).

PaliT

Práve sa balím, idem autom, len s Hugom, nemám v pláne sa socializovať s nikým, okrem líšok, čo dávajú dobrú noc. Keby som bol odkázaný na verejnú dopravu, sedel by som doma pri krbe.

Ondro_RK

Keď toto tu teraz píšem, a zároveň sa pozerám, ako je vonku (aktuálny pohľad na časť Západných Tatier z môjho domu pripájam nižšie) a aké sú tip-top predpovede na tento víkend - tak by som išiel ihneď...

No keďže som v prevažnej väčšine pri mojich túrach odkázaný na hromadnú dopravu, tak to so škrípaním zubov skôr oželiem :-(
Ale nakoľko som aj kovaný cyklista, tak aspoň osedlám svoj velocipéd :-)

Pohľad cca spred 10-tich minút na časť Západných Tatier - Pachoľa-Baníkov-Príslop:

Peter61

Ondro,
na Popradské raz zrána dorazili dvaja siví poľskí chrti na bicykloch s lyžami na chrbte :-)

TomXX

Už sa balím, dúfam že nikoho nestretnem :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov