Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štefan Zamkovský a Zamkovského chata v Tatrách

Kikuš

Aj Téryho chata nesie názov podľa svojho zakladateľa, nie? Inak Zamka je skvelé miesto, má dušu. To sa dá síce povedať zrejme o každej chate, ale na ňu si človek vyjde aj len tak v nedeľné popoludnie, či je zima alebo vonku prší. Radi tam chodíme s drobcami.

Blizzard

tazko tu nespomenut politiku, kedze najviac ovplyvnila jeho osud. stale plati dobry komunista, mrtvy komunista.

Sona

Dnes je vyrocie smrti Stefana Zamkovskeho...

Biker7777

Pekný článok. Pri čítaní sa mi vybavili v mysli spomienky na Zdenku, dcéru Štefana Zamkovského, s ktorou som niekoľko rokov pracoval na jednom pracovisku. Zdenka mi niektoré úryvky z ťažkého života rozprávala. Veľa sme sa rozprávali o Tatrách, ja ako návštevník a Zdenka spomínala na otca. Svojho otca mala veľmi rád.

Peter61

S "arizáciou" penziónu Karpatia je to zaujímavá a smutná časť príbehu.

Martin knor

Kdesi vo vychodnych Cechach som pocul este bizarnejsi pribeh. Tovarnikovi, ktory mal malu fabriku, tuto komunisti znarodnili. Kedze sa vsak ukazalo, ze fabrika mala dlhy, podnikatela v nej zamestnali ako robotnika a ten si musel dlhy odpracovat.

DanielaM

Mato, super clanok. Vdaka! Pri kazdej navsteve na Zamke si znova a znova musim pozriet dobove fotky Stefana Zamkovskeho a jeho rodiny.

Mato_d

Som rád, že vás článok zaujal a priniesol niečo nové.
Všetkým dik za zastavenie a ako som už uviedol na FB - bodaj by bolo dôvodov na písanie takých článkov čo najmenej...

Pekm

Velmi zaujimavy pribeh. Nepoznal som tuto cast historie chaty ani rodiny Zamkovskej. Dakujem za clanok, vzdy potesi dozvediet sa z tejto oblasti nieco nove.

Sona

Človeka z Tatier presadiť na benzínovú pumpu, na to nemám slušných slov.

Matobee

Zaujímavý a krásny článok o pre mňa najkrajšej tatranskej chate. Pri čítaní sa mi vybavila úžasná atmosféra a chvíle prežité v nej. Teraz viem akému veľkému človeku za to môžem ďakovať.
Phalike to napísal pekne. Súhlasím.

TomXX

Smutný príbeh :( Verím tomu, že keby tam pán Zamkovský mohol zostať, dožil by sa tiež takého krásneho veku ako pani manželka.

Phalike

Maťo paráda, vďaka Ti za tento článok, zaujímavé čítanie o pomeroch rôznych dôb a silnom ľudskom príbehu, odteraz sa budem na Zamku pozerať nielen ako na jednu z tatranských chát ale aj ako na pomník jedného odhodlaného človeka!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma