Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na najvyšší kopec galantského okresu

Diskusná téma K článku: Na najvyšší kopec galantského okresu

Počas veľkonočných sviatkov som si všimol, že na Hikingu nie je opis trasy, ktorá by ležala celá v galantskom okrese. Rozhodol som sa, že to napravím. Ale kam ísť, keď je v okrese také množstvo atraktívnych turistických cieľov? Vybral som sa na najvyšší kopec okresu, na Šalgočskú dvojtisícovku.

Martin knor

Tusim som podcenil planovanie a vyliezol som na susedny stit. V tomto hornatom kraji sa to prihodi lahko :-?.

SatelitHomer

Neviem čo toľko riešite. zaokruhlene na Hlohoveckej strane je vyšší vrchol daného masívu LOL 244m a na hranici je menší vrchol masívu 234m ktorý spadá aj pod Galantu.
radšej by ste mali riešiť to že vás nič nedrží v okrese. pokiaľ sa riadite uznesením vlády tak si radšej vybavte nevolnícky preukaz a občiansky zahodte. a radšej si dohľadajte rozdiel medzi "uznesením" a "nariadením" vlády. lebo odkedy je tu fašistická vládna koalícia tak nevydali ani !!!JEDNO!!! nariadnenie vlády ktorým by sa mal občan riadiť a neopúšťať okres.

Jaro.q

Peter podľa SKGEODESY - posledného digitálneho mapovania DMR 5.O v okrese Galanta je to 534,2, ale a v okrese Hlohovec 534,3.
Pri digitálnom meraní je v tomto prípade 26 bodov/m2 resp. výšková presnosť 4 cm a polohová presnosť 16 cm. Pochybujem, že turistické mapy už prebrali údaje s DMR5, viac menej to budú údaje s DMR3 resp.DMR3,5 a vrstevnice boli určené fotogrametricky.

Tomas Vohlarik

Peto podla mapy tu na hikingu je to tak 300 - 400 m za hranicou okresu, aj googlemaps to tak zobrazuje... ak to niekto berie velmi striktne tak je to uz v okrese HC. je to zaujimave, lebo roky rokuce som si myslel ze je to okres GA, kataster Vinohradov nad Vahom. pozri hranice katastru Dvornikov:
google.com/…/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x476b5ce78bb8eae1:0x400f7d1c696fc10!8m2!3d48.3559471!4d17.7969033

Peter Šufliarsky

V članku som to opravil podľa horala_ba...
Vrchol by mal byť presne na hranici okresov (ak sa tam nemenila hranica okresov).
bodko-čiarkovaná čiara na obrázku.

Martin knor

Tomas, v podstate som nachystany, ked najdem v hromade pri pocitaci spravny papier (ak tam este je). Problem je v tom, ze takmer vsetky hradiska su v Hlohoveckom okrese. Aj Dvorniky, v ktorych som chcel nechat auto.

Tomas Vohlarik

s kamosmi sme po dlhych pripravach urobili expediciu na najvyssi vrch GA okresu a sli sme podla rady horala_ba v tomto vlakne a aj clanku Peta Sufliarskeho na kotu: mapy.hiking.sk/?x=17.769012…

pri kontrole trasy na hikingu a priblizeni hranic okresu som s hrozou zistil, ze sme boli uvedeny do omylu a prekrocili hranice okresu, pretoze dany vrch je uz v okrese Hlohovec.

Martin sa nakoniec na vypravu nachystal lepsie a najvyssi vrch okresu GA bude salgoccska dvojtisicovka Urbankova

teraz budeme musiet expediciu zopakovat :-)

Martin - nachystal si sa uz na to hradologicke eldorado?

Martin knor

Vdaka, pozriem sa tam ked budem obehavat "hradologicke eldorado" :-). Vzdy je dobre mat na ture viac cielov.

Horal_ba

Stit to bol veru riadny, ale v GA okrese existuju este vyssie :)

Tono

Nahodou Martin, v blizskom okoli celej trasy je priam "hradologicke Eldorado" (4x hrad, 3x hradok a nim. 5x pevnost - sianec) . Tak to len tak na okraj. Inak som popri Vahu ja presiel predminuly rok v ramci vandra z Tr. Teplej do Sale usek od Hlohovca po Salu.

Peter Šufliarsky

Riadny pochod... ja som si netrúfal :)
Zvlášť som robil výpravu na Dubník a zvlášť na Urbánkovu

Martin knor

Dakujem za ocenenie mimoriadneho sportoveho vykonu. Bol som tam sam, pretoze do takych zavratnych vysok sa odvazi len malo turistov. Zato dnes som bol na vrchole Vtacnika, a tam davy. Uz to svedci o narocnosti Salgocskeho stitu.

Vlado, treba nahlasit chybu Michalovi. Takto to vyplula mapa hikingu.

Boro, s kvetmi mi pomaha Danka. Ma to so mnou tazke, lebo nechcem iba vediet co som odfotil, ale aj ako to spoznam nabuduce. Rad by som vedel, okolo coho na prechadzke idem. Potom si o tom cosi precitam ... Napriklad o zerusnici horkej som si precital, ze sa v minulosti davala do salatov. Tak som si dnes odtrhol dva listy a dal ich do huby ... skoro ma prekotilo. Nasi predkovia museli byt inaksi chlapi, ked toto jedli.

Vladimir Popluhar

Máš zlé údaje v prevýšeniach, keď to porovnám s údajmi v článku, tak prevýšenie by malo byť desaťkrát vyššie. Chcem len upozorniť na Tvoj neskutočný a neuveriteľný výkon samozrejme. Snáď Ťa uvidím v pelotone NZS 2020. Poznámka: obdivujem všetkých, ktorý vedia určite to množstvo flóry okolo nás.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma