Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zbierka na opravu salasa Obrubovanec

Diskusná téma Zbierka na opravu salasa Obrubovanec

OZ Sloboda pohybu a milovnici salasa Obrubovanec vyhlasuju zbierku na opravu a udrzbu tejto stavby. Na salasi by sme chceli opravit hlavne strechu a tak isto vsetko potrebne aby sa dal salas vyuzit celorocne. https://hiking.sk/hk/ar/1251/salas_obrubovanec.html Termin zbierky je do 31.08.2020. Cislo uctu: IBAN: SK84 1100 0000 0029 4308 4237. Kazdy kto prispeje bude zaradeni do zrebovania o tricko RAB velkost L. https://www.campsaver.com/rab-rock-graphic-tee-men-s.html Tricko do zrebovania darovala firma Equip Outdoor Technologies UK Ltd. vyrobca znaciek Rab a Lowe Alpine. Viac informacii v diskusii. Dakujeme!

Smolinko

nepomohlo by okrem penazi moznost ziskania aj materialu? Kolko penazi je vlastne potrebne na taku opravu? A aky material by mozno bol vhodny? Nampriklad na vnutorne vybavenie daka pec, postele a podobne? Ci to neprichadza do uvahy?

Adelmos

Momentálne je najväčší problém strecha; menšia časť je opravená ale zvyšok šindľov je dosť "zvetraný" a na niektorých miestach chýbajú. Konštrukcia krovu, resp. celá stavba je ale v dobrom stave, ak by sa opravila strecha tak koliba vydrží minimálne ďalších 30 rokov. Pec neviem či by tam mohla byť, nie je tam ani komín, vo vnútri je ohnisko. Nejaké prične by sa mohli spraviť... Veľkou výhodou je studnička hneď pod kolibou. Pripájam obrázky, stav z 9.5.2020. Poslal som príspevok už niekedy koncom apríla ale bez správy pre príjemcu snáď sa nestratili :-) Môžem nakúpiť nejaký spojmat a vyniesť ho hore.

Anonymized_25093

Vsetko budeme riesit tu ako pri ostatnych zbierkach a opravach. Pokial viem piecka nie je v plane a ani ju netreba.

Jakub Huba

Potom prosím pri výmene strechy ponechajte tú štvrtinu čo sme vymenili pred troma rokmi tá ešte vydrží dlho. Treba sa pripraviť aj na výmenu časti laťovania pod šindlom, teda nejakú tenkú gulatinu pripraviť. A som proti piecke pretože by to znamenalo vytiahnuť nad strechu komín čo výrazne mení pôvodný charakter salaša, ktorý mal pravdepodobne len nejaký dymník. Ak je to možné rád by som prišiel pomôcť z realizáciou opravy.

Adelmos

Tiež by som neuvažoval s pecou, skôr spraviť vo vnútri nejaké sedenie - stôl + lavice; je to pekná klasická koliba - vonkajší vzhľad by sa nemal meniť...

Anonymized_25093

Hned ako bude mozne tak sa tu k tomu vyjadri (alebo sa uverejni link na informacie a plany) hlavny clovek za celym projektom. . Potom budeme vsetci mudrejsi. Nieco sa uz riesilo pri clanku o samotnom salasi.

Teraz ide hlavne o to aby kazdy kto moze prispel. Nech sa bude robit hocico hocijako peniaze bude treba!

PaliT

Veľmi ďakujeme za príspevky:

Daniela Tomášiková 20
Branislav Číž 50
Tomáš Nestický 20
Roman Konrád 30
Pavol Olejník 21,50
(My sme dali pri založení účtu 20)

Hlavná úloha je opraviť strechu, bez toho salaš podľahne skaze.

Základný nástrel postupu a naplánovaných prác sa dá pozrieť na tejto stránke: slobodapohybu.sk/salas-obrubo…
Isto však tento zoznam ešte prejde zmenami, tak to neberte ako písmo sväté.

Na podlahe pri južnej stene je ohnisko, zrubovú stenu oddeľuje už "načatý" plech. Ak by tam musel byť zdroj tepla napr. kvôli pastierom, už by bolo fakt lepšie dať tam piecku, ale osobne by som dal prednosť, aby sa tam vôbec oheň nerobil.

Áno, s pokračovaním kladenia šindľov po Hubovcoch sa počíta, v októbri som ich pozeral a sú vo výbornom stave.

Ak vás to zaujíma, sledujte tento priestor, resp. aj našu stránku.

Phalike

Vďaka za iniciatívu, rád som prispel, pokiaľ bude možnosť aj fyzicky pomôcť tak ešte radšej prídem ;)

Anonymized_25093

Svatopluk: to sa neda odhadnut. Cim viac sa vyzbiera tym lepsie. Z vlastnej skusenosti viem ze vzdy je co vylepsovat.

PaliT: piecka v ziadnom pripade. Posledne co potrebuje salas je aby vyhorel. Aj ohnisko dnu by som zrusil!

Ade.e

PaliT, aj ma to nakoniec prekvapilo, ze to ty si ta zodpovedna osoba a nie Chodec, kedze on zalozil tuto diskusiu k zbierke. TAkze aj to OZ je to, ktore si spominal, ze zalozis?
SUper, ze je uz nejaky vyzualny vysledok, ale co pozeraam, pride mi to ako nejake zahadne OZ.
Nikde sa neviem dopatrat o informaciach predstaviteloch tohto OZ, kto za nim stoji ap. Ja ta mozem poznat, ale nemesi ta poznat niekto, kto sa k tomu OZ dostane nahodou a najma, ak by chcel poslat peniaze.
Tiez mi chyba nejaka prezentacia tohto OZ na Hikingu (prepdpokladam ze by s tym admini nemali problem). Mozno by to chcelo clanok, nech sa to spropaguje a cim viac citatelov Hikingu sa pripadne mohlo spolupodielat, ci na nejakej zbierke, alebo aj brigade.
Lebo takto je to zastrcene len v diskusii, ktoru niekedy ani ja nestiham sledovat.

Anonymized_25093

OZ bude predstavene ked to bude aktualne a hlavne mozne. Link je na cast ohladom obnovy salasa. Ako pisal PaliT veci sa mozu zmenit.

OZ zbiera peniaze na salas aj cez 2% z dane a inymi cestamy. Tato zbierka je moja iniciativa, mam veci od firmy Equip tak to riesim skrz tombolu. A samozrejme hiking je v zbierke ako vzdy ustretovy.

Ade.e

Chodec: Ta moja rekcia bola na PaliT, ale ked si zareagoval, tak ti odpisem: Teraz preco nieje aktualne? Najma, ak odkazujes na PaliT a on na OZ, o ktorom sa zase vyjadrujes, ze nieje aktualne ho predstavit.
A tiez nechapem, preco ak je OZ, tak sa zbiera iniciativne cez teba, ked sa moze cez OZ transparentnejsie pre inych dobrodincov mimo Hiking citatelov. O tombolu predsa nikomu nejde. Ale o dovedyhodnost.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum