Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Hosťoviec do Orlova za týždeň (HU/PL hranica)

Diskusná téma K článku: Z Hosťoviec do Orlova za týždeň (HU/PL hranica)

Začiatkom roka som premýšľal o tom, že v priebehu jari by som rád prešiel sólo nejakú časť Slovenska netradičnou, ojedinelou, málo navštevovanou trasou, ale o to bohatšou prírodou. V hlave mi skrsla myšlienka prejsť najužšiu časť Slovenska, spájanú obcami Hosťovce na maďarskej hranici a Orlov na poľskej hranici (77,6 km), v priebehu jedného týždňa, výlučne po turisticky značených trasách. Nakoniec celkový počet prejdených kilometrov presiahol 150 km. Vo veľmi ťažkých poveternostných podmienkach, s výraznou záťažou na chrbte a s obmedzenými možnosťami pre spánok bez stanu sa to nakoniec podarilo v posledný majový týždeň.

Ade.e

Perfektne!
Nieco podobne som mal v plane. Ale s inou trasou (Hrusov-Stary les - Vysny Tvarozec, s. ), aj ked cez tie Plejsy som aj ja prechadzal a rovnako aj cez Branisko som planoval.
No siel som to na etapy, kedze ma ta finalna myslienka napadla az po absolvovani dvoch etap, ktore som aj opisal v clankoch.
Nakoniec k dovrseniu mi chybaju len tri. Cez Roznavu, Branisko a Bardejov. Mozno to niekedy dokoncim a napisam o tom clanok.. :)

Miroslav Svitek

Po rokoch si zopakoval moju trasu, len v opačnom smere, no a my s Danicou sme teda spali v hoteloch. Máš pravdu, je to pekný kraj, málo navštevovaný turistami a ako vidím, platí to aj po rokoch.

Boro

Začal som to trochu rutinne čítať a zrazu som si uvedomil, že tie názvy miest a kraja poznám, ale mi to akosi nesedí v popise. A tak šup sa zasa na začiatok a potom na mapu a bolo to nad slnko jasné. Človeče, ty si si teda vedel vybrať. Naozaj závidím. ja so tú tvoju trasu niekolko krát križoval ale vždy v priečnom smere od tvojej.A tak len s lútosťou som si obzeral krásne fotky a musím konštatovať ,že za tento rok je to podla mňa najlepší vander tu opísaný. Si borec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma