Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salatín a Malý Salatín zo Železného

Diskusná téma K článku: Salatín a Malý Salatín zo Železného

Salatín a okolité vrcholy v západnej časti Národného parku Nízke Tatry ponúkajú niekoľko možností, ako si nakombinovať peknú túru rôznej náročnosti. Dnes sa vyberieme pozrieť si Salatín a Malý Salatín trasou od bývalej ozdravovne Železnô. Čakajú nás pekné horské lúky a skalné terasy.

Sona

Fakt je tam retiazka. Skor taka pre pripad dazda, aby sa Ti nesmykalo. Aspon z vrcholu sa mi tak zdalo, nezliezala som tadial.

Martin knor

Fiha, tam je retaz? Ked som tam bol pred par rokmi, ziadna tam nebola. Vtedy chodnik zo Sliacov vyznaceny este nebol, ale hrebenom viedla poriadne vychodena magistrala.

Tiez som sa sem chcel tento rok vybrat, ale akosi mi to nevychadza.

Sona

Ano, v Zeleznom na parkovisku vlavo od cesty bolo prazdno.

Janka, ano, lepsie to vidiet na vyhlade z Maleho Salatina.

PaliT

@janabilesova isto je to Predná Magura, ten hrebeň s lúkami vľavo.

Gustoh

Sona..da sa bez problemov zaparkovat v Zeleznom?

Daulagiri

Túto oblasť mám veľmi rád, bol som tu už viac krát, ale vlastne takmer vždy v snehových podmienkach. Láka ma ešte jeseň. Býva tu málo ľudí, keďže je tak bokom.
Úplazy sú nááádherné, moje obľúbené - odporúčam. Naposledy sme tu boli minulú zimu 2019, bol to boj zo snehom, z Malého S. na Salatín som šiel tuším 2 hodiny a mal som dosť a na jeho vrchole sme museli neplánovane bivakovať.

Janabilesova

My sme robili prechod - po zelenej z Ludrovej, to bolo tiez pekne. Uplne suhlasim, sedlo je pekne miesto. Nas prekvapilo potom este to stupanie na Salatin, ktore bolo pomerne stavnate. Schadzali sme do Raztockeho sedla a z Liptovskej Luznej autobusom do Ruzomberka, kde sme mali auto. Do Ludrovej sme isli rano autobusom. Su to krasne konciny.

Gagigo

Na Źeleznô alebo Magurku sa môž dostať aj : Taxi Liptovská Lúžna, 0911958133.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma