Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sokol a Sokolia skala

Diskusná téma K článku: Sokol a Sokolia skala

Pri tohtoročnom letnom putovaní z čergovského Minčola do Duklianskeho priesmyku som narazil na niekoľko novších objektov neuvedených v mapách. Informácia o ich existencii a polohe by pravdepodobne ovplyvnila moje plánovanie viacdenného putovania trasou s minimom kontaktov s civilizáciou.

Svego

Miestna žltá značka zo Sokolej skaly pokračuje až do sedla Kalinov. Celá trasa je veľmi dobre značená a krajinársky zaujímavá. Keď niekto preferuje trasu hrebeňom pred asfaltkou vedúcou dolinou, je to podľa mňa dobrá alternatíva do sedla a ďalej na Minčol.

MisoB

Vďaka za info, keď už je tam miestne značenie, pridáme ho do mapy.

Svego

Výstupový chodník na Sokoliu skalu je skutočne veľmi príjemný. Serpentíny majú mierne stúpanie a jeho tvorcovia sa určite poriadne zapotili, pretože celý chodník je prakticky zasekaný do svahu. Za svoju prácu si zaslúžia pochvalu od všetkých, ktorí chodník pri výstupe už využili, alebo ešte len využijú. Momentálne je chodník už aj vyznačený žltou značkou, čo je podchytené vo viacerých mapách - napr.mapy CZ. Možno by bolo vhodné zaznačiť ho aj do hikeplanera.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov