Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mŕtve hory – Warscheneck a Schrocken

Diskusná téma K článku: Mŕtve hory – Warscheneck a Schrocken

Vlani som vyšiel na Warscheneck, najvyšší kopec východnej časti Mŕtvych hôr (Totes Gebirge), a zbehol som na Zeller Hütte. Na chate som chcel prenocovať s tým, že sa ďalší deň vrátim na hrebeň a pôjdem ním na Schrocken. Počasie však bolo proti. Už druhý deň boli kopce v oblakoch a sústavne mrholilo. Na chate som zrušil rezerváciu ubytovania a išiel som preč. Teraz som sa do Mŕtvych hôr vrátil s tým, že dokončím, čo som vlani začal. Túra bude trochu dlhšia, pretože sa najprv potrebujem dostať na chatu. Ale že mi bude trvať 13,5 hodiny, to som nečakal.

Martin knor

Na Elme som nebol, hoci som na chate Puhringerhutte pod nim spal. Zato som bol na Rotgschirre, co sa mi pacilo. Z takychto izolovanych kopcov ma na mape fascinuje Woising. Mozno niekedy. Odhadujem, ze som doteraz v Totes Gebirge turistikoval asi 20 dni. Ale tento rok este nejake pridam. Na jesen sa mi tam paci.

Nie, na chatu som siel vlani. Ale zrusil som ju, lebo bolo odporne. Vsade pekne pocasie, iba vrcholky hor boli cely den v oblakoch z ktorych mrholilo. Na nervy. Tento rok sa radsej ani nepokusam ubytovat na chatach. Predsa len, som cudzinec. Spim v aute. Nasiel som si jedno zasite parkovisko uz mimo Totes Gebirge, kde ma snad nik nebude otravovat. (Na jednom parkovisku nedaleko Attersee ma uz 2x kontrolovali policajti, a to som tam spal iba 3 noci.)

Jairocon

Martin, krasna tura. A teda ten zostup v tej stene (kde niekde tam je aj chodnik) vyzera teda dost strasidelne. Pises, ze si sa ponahlal na chatu... ale z toho tracku a pisania si zacal rano z parkoviska a cele to zvladol do vecera, nie? Kde si prespaval?

Matiseq

Velmi pekne, minule roky sme chodili castejsie prave sem. V tom zasnezovacom jazierku na strane Hinterstoder pod Schroeckenom sme sa dokonca aj kupali kym tam nebol zakaz. v Totesgebirge je inak este jedna velmi pekna tura a to z Gosslu (Zastavka Gossl Schachen) pri grundelsee na Elm a spat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma