Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tretie vydanie turistických sprievodcov od Dajamy

Diskusná téma K článku: Tretie vydanie turistických sprievodcov od Dajamy

Klasický turistický sprievodca od vydavateľstva DAJAMA sa v tomto roku dočkal tretieho vydania. Posledné vydanie je z roku 2008, tak sa pozrieme na to, či a čo sa v sprievodcoch pomenilo. Nové vydanie sa týka Vysokých Tatier, Nízkych Tatier, Západných Tatier, Veľkej Fatry, Malej Fatry a Slovenského raja. Ďalšie pohoria sú stále dostupné v predchádzajúcich vydaniach. Dá sa kúpiť aj druhé vydanie uvedených pohorí.

Uhrin

Pokiaľ si dobre pamätám, tak prvé vydania týchto sprievodcov mali síce len plošné výrezy z turistických máp, ale túr v nich bolo popísaných 40 - 45. V ďalších vydaniach síce pribudli tzv. 3D mapky, avšak počet popísaných túr sa zredukoval na polovicu, čo podľa môjho názoru úžitkovú hodnotu sprievodcov nezvýšilo. V 3. vydaní pribudli mapy, ale ako bolo uvedené v recenzii, tieto neboli dostatočne aktualizované a počet túr sa nezvýšil, zato narástla cena pre koncového spotrebiteľa. Záver nech si každý urobí sám.

Ivan Uhrin

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma