Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: VLK nie je jediný, komu vďačíme za ochranu UNESCO pralesov

Diskusná téma K článku: VLK nie je jediný, komu vďačíme za ochranu UNESCO pralesov

Po schválení nových rezervácií v karpatských bukových pralesoch, zapísaných v Zozname svetového dedičstva, minister životného prostredia Ján Budaj poďakoval angažovanej verejnosti, najmä Lesoochranárskemu zoskupeniu VLK. O záchranu týchto pralesov sa však zaslužili aj mnohí ďalší. Viliam Pichler, Milan Saniga a Ivan Vološčuk stáli za nominačným projektom, správy CHKO Vihorlat a NP Poloniny ho opravovali a vypracúvali projekty rezervácií, dôležitým partnerom pre UNESCO bola Nadácia Aevis. Vedecké vymapovanie pralesov urobilo občianske združenie Prales.

Peter61

"Rozhodnutie komisie zriadenej Ministerstvom pôdohospodárstva, ktorá navrhuje v poľovníckej sezóne 2023/24 odstrel 60 jedincov prísne chráneného druhu považujeme za neakceptovateľné. Chceli by sme upozorniť, že takéto stanovenie kvóty nevychádza z dôsledného poznania veľkosti populácie založenom na objektívnych metódach, a predpokladáme nadhodnotenie populačnej veľkosti v dôsledku monitorovacích metód, s ktorými Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka disponuje. "

Výzva :
nestrielajtevlky.sk/

Beta

Tu sa menuje koľko ľudí prispelo k záchrane bukových lesov a v bukových lesach nič nové. Na fotke iba maličká časť čerstvej "záchrany". Niekto ešte verí, že sa da tie lesy zachrániť ??

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma