Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferraty na Skalke doplnia o istiace prvky a zvýšia osvetu

Iwanna

Martin K., mne to skor prislo ako akesi ochotnicke divadlo, ze ten pan z videa to akoze mal zahrat. V tom zmysle, ze aj pad do setu je zazitok (so super fotkami/videom na Instagram, akoze aj samotne video). A ze sa nic neudeje, tym ze sa lahko vrati na skalu. Akurat som zvedavy, ci sa z daneho miesta da bezpecne vratit naspat.

Suhlasim s tym, nech sa via ferraty robia najma tie lahsie. Pre deti, a poloinvalidov ako som aj ja :) Cast deti sa cez ne dostane k normalnemu horolezectvu. A my poloinvalidi im budeme o cosi menej zavidiet :)

Martin knor

Ten tam pekne "dozrieval". To vyslovene chcelo cvaknut si odsedak.

Fangorn

keď toto vidím tak.....fakt zlaté lano :)))

Lubo

Vrana, presne tak. Navyse ta skala je hnus. Neviem preco by si to nejaky lezec co dava 7+ chcel dobrovolne robit? Je to vlhke, porastene kadejakym bordelom. Skryte v lese, ziaden vyhlad ani slnko. Naozaj si myslim, ze je to atrakcia typu lanovy park a ked to prevadzkovatel chce, nech sa paci, no nech si sam riesi bezpecnost navstevnikov. Pokojne nech tam vybera vstupne a ma tam dozor.

Vrana

2 Milan: bezne liezt 7+ UIAA, znamena poctivo trenovat a casto chodit liezt. Kolko z tych co to bezne zvladaju ma ambiciu splhat sa niekam po ocelovom lane?

Myslim ze urobit pre verejnost feratu s podmienkou ze turista by mal zvladnut preliezt 7+ UIAA (predpokladam na skalach nie na umelej stene) je uplna blbost.

Milan_ke

@vrana: cisto technicky,podla tvojich vypoctov: ak by na feratu prislo kazdy jeden bozi den (zima/leto/piatok/sviatok) po cely rok 30 ludi (co urcite nepride), tak clovek, ktory zvladne 7+ UIAA (a tych je nemalo) sa tam objavi len raz za sto rokov. Nechces to prehodnotit? :-)

Buel

mesto oebava turistov aby im tam chodili do zasiteho kusku lesa kam by inac malokto pachol, tak maju co sa dalo cakat. to nie je ziadna ferata ale horolezecka stena akych su po slovensku desiatky. to ze tam osadia zopar ocelovych lan nic nemeni na veci. Ked uz, najlepsie zobrat si lano+partaka a tak sa istit, nesachovat tam s prehadzovanim sluciek. D-ckova vyzva rovnako.

Vrana

7+ UIAA? Pocitam ze z potencionalnych navstevnikov tej feraty to zvladne tak 0.001 promile :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma