Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ihla a Čierna hora - okruh z Ihlian

Diskusná téma K článku: Ihla a Čierna hora - okruh z Ihlian

Moja mienka o Levočských vrchov bola, že sú rozsiahle, vhodné na bicykel, takmer bez značenia a kam sa človek pozrie, vidí holinu. Z toho plynul môj doterajší nezáujem ako pešiaka. Napriek tomu mi pri pohľade z Tatranskej Lomnice nedal spať jeden výrazný vcholček “Levočákov”.

Bazin

martin knor, veru na hrad sme chceli ist, bol aj v plane ale nakoniec sa tura pomenila.... :-)

Martin knor

Najviac ma zaujala zmienka o Holumnickom hrade. Vypada zaujimavo. Mozno by stalo za to naplanovat si hore trasu z Podolinca. Ako citam, znacenim sa clovek zatazovat nemusi.

SatelitHomer

ja som si spôsobil iný stres s verejnou dopravou pri výstupe na Čiernu horu.

bol krásny deň po daždi a výstupová trasa bola v prvej polke dosť rozbahnená a zatopená čo ma dosť spomalilo. ako prvé som musel v sedle odpáliť odbočku na Ihlu veď sa predsa zastavím po
ceste späť! na vrchole som mal obavy (hlavne časové) koľko bude blata v doline lebo výstupovkou sa mi nechcelo vracať. určite by som skončil pár krát v blate na zadku. a na vlak to mám ešte 13km. bol by hriech (v tak krásny deň) zahodiť možnosť prejsť cez Banisko. veď by som sa sem nemusel dostať roky ktoré som čakal aj na Čiernu horu. a v Jakubanoch 9km by som stihol aj bus. len bola chyba že som chcel vystúpiť aj na Repisko! a zostupový hrebeň bol dosť divoký na rýchly presun. dosť padnutých stromov, malinčia, omladiny ... v tej chvíli som vedel že som v prdeli. zatiahol som ručnú a pred Repiskom sa vrátil na zvažnicu. unprovizovať sa bude za jazdy! bežal som úseky ktoré mi to dovolili a aj tak som vedel podľa km že to na pešo nestihnem na posledný vlak v SL. už som rozmýšľal že noc strávim vo vlaku medzi BA-KE.

Daulagiri

Pred 4-mi rokmi som bol v Levočských, boli sme ubytovaní v chate Vinná a pochodili v podstate jej okolie. Pre mňa to boli úplne neznáme hory a napriek tomu že sú tam obrovské holoruby, je tam aj veľa novovysadeného lesa, tak to nebolo na počudovanie také drastické.
Chystám sa aj na Čiernu horu, chcel by som ju stihnúť kým je odtiaľ ešte výhľad. Teraz v októbri sme rozmýšľali s kamošom že tam zájdeme na víkend, ale nepriaznivé počasie a neustále meniaca sa situácia ohľadom korony to prekazila.
Láka ma tam kľud a ticho, keďže je tam stále absolútne minimum značiek. Tiež využívam verejnú dopravu, na občasný stres som si už zvykol :-)

Bazin

dzakomoo, poslem email. Jojo, presuny su obcas stresujuce :-)

traindispatcher , dakujeme za zaujimave informacie

Vladimír Kobza , v okoli Ihly som zelenu nevidel

Vladimír Kobza

V súpise značkovaných trás v okolí Starej Ľubovne sa uvádza aj zelená TZT č. 5738 Jakubany - Ihľany (15,4 km). Vie niekto, či táto značka existuje aj reálne v teréne, príp. či sa počíta s jej obnovou? Ďakujem za prípadnú odpoveď.
kstsl.sk/…/tzt_sl_ods_harok1.…

Traindispatcher

Najideálnejší výstup na najvyšší vrch Levočských vrchov Čierna hora 1289m je z obce Kolačkov.
Podobne ľahko dostupný aj z obce Jakubany.
Viac info o osadení kríža a 1.mezinárodného výstupu:http://lms.sk/cierna-hora-ma-novu-dominantu/
a na:http://www.kstsl.sk/novinky-detail-sk/1-medzinarodny-vystup-na-ciernu-horu-2272017/

S pozdravom "Horám zdar"

Dzakomoo

pekný článok o Ihle si napísal, aj mňa tento výrazný vrchol v minulosti lákal. podarilo sa mi tam dostať v októbri 2018, ale vtedy tam nebola ani vrcholová kniha ani lavička a ani informačná tabuľa. muselo to tam byť osadené minulý alebo tento rok. na Čiernej hore som bol ešte skôr, tiež tam nebol ani kríž ani infotabuľa. Ak máš tie infotabule z oboch vrcholov detailnejšie odfotené, môžeš mi ich poslať mailom? rád si ich prečítam.

ináč všeobecne obdivujem vaše presuny verejnou dopravou a potom niekedy tie stresy, ja by som to nezvládal :)

Bazin

pali, :-) tak mi rozumies, ked Ihlu mam pred ocami, ze som sa tam chcel ist pozriet :-)

Phalike

Dobre nacasovanie, vcera som totiz na chodniku korunami stromov v Bachledke videl sipku "Ihla, 24km" a vobec netusil co to a kde to, a teraz uz viem. Pekne zakutie nasej gubernie ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma