Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zejmarská roklina a Havrania skala

Diskusná téma K článku: Zejmarská roklina a Havrania skala

Čas prázdnin sa chýli ku koncu a je potrebné využiť posledné dni na poriadnu a zaujímavú turistiku. Keďže som si v duchu povedal, že sa ešte vrátiť do Slovenského raja, aby som spoznal ďalšie jeho miesta a prekrásnu prírodu, rokliny a tiesňavy, využívam možnosť stráviť s priateľmi niekoľko dni v južnej časti Slovenského raja v oblasti Dediniek.

Martin knor

V tejto oblasti sa motam posledne roky casto, napriek tomu nemam prejdenu celu trasu, ktorou ste sli. Ta tabulka o nadmorskej vyske na Havranej skale zarazila aj mna.

Daulagiri

Tieto končiny na juhu Raja mám rád, v minulosti som sem často chodil a prešiel som všetky značky aj viackrát. Pekné pripomenutie.

Iwanna

Len doplnim fajn clanok: v Stratenej je aj bezplatne obecne mini-muzeum „Stara Hyža". Prijemna krcma v kt. aj varia. A aj kvalitna gastronomia v penzione. Vsetky tri su hned pri asfaltke a aj TZT. V auguste bolo v Stratenskom kanone mimoriadne prijemne kupanie, voda prekvapujuco tepla. Pri razcestniku je tak plytka aj tepla voda, ze je to super aj pre male deti. Chodnik od kanona na Dedinky ma sice schody vo velmi zlom stave (trosku problem pre mensie deti), ale inac aj toto je prijemna a esteticka cast trasy, ale samozrejme nie v dazdi. Hotel Priehrada by som nepodporoval, take tie tradicne slovenske sluzby v kt. je najviac sklonovana veta "nedá sa". Je sice mimoriadne lacny, ale stale podla mna najhorsi pomer k cene. Ale chapem, ze niekedy bud nejde inac, alebo sa moze z roznych dovodov hodit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov