Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Wölzer Tauern – Hohenwart

Diskusná téma K článku: Wölzer Tauern – Hohenwart

Pred pár rokmi, keď som vyšiel na Greim, Rettlkirchspitze a Schoberspitze, sa mi vo Wölzer Tauern (časť Nízkych Taurov) veľmi páčilo. Nie sú tam žiadne veľké atrakcie, ale krajina “plies a čučoriedok” ma očarila. Tak som si povedal, že by nebolo od veci pozrieť sa tam zas.

Daulagiri

Tiež mi to z fotiek pripomína Západné Tatry, ale rozľahlejšie. Tá inverzia je úžasná.
Inak kedysi dávno som mal o Alpách mienku že je to tam všade moc civilizované a všade je plno ľudí, ale ako čítam posledné roky hlavne články od teba, tak zisťujem že takmer nikoho nestretávaš. Musí to byť super tá samota v takých veľkých horách. Snáď sa mi raz tiež podarí niečo v Alpách prejsť.

Martin knor

Dakujem,

Pozrel som sa na mapu. V Krakau som este nebol. Najblizsie som bol na Predigstuhle, ale od severu, od Breitlahnhutte. Tiez na jesen, lebo sa pamatam, ze tam rastli cucoriedky s mimoriadne velkymi bobulami.

Marek selko

AhoJ Martin
opat paradna tura v tvojom podani, gratulujem..
aj ja som podlahol caru Nizkych Taur, zaciatkom oktobbra som bol v oblasti Karakau a hoci bola poriadn a zima a od 1900m som sa po kolena brodil snehom, bol to raj na zemi...najma ta pekna samota bez ludi..
ak Pan Boh da a sialenstvo covid 19 prejde, chem tam este peknych par tur podniknut..

drzim Ti palce at Ti to aj nadalej slape a pise ako doteraz!

Martin knor

Ahoj Tomas,

Ano, je to cosi medzi Nizkymi a Zapadnymi Tatrami s plesami a mnozstvom cucoriedok navyse. Je tu vsak malo kosodreviny, zrejme kvoli tomu, ze to v minulosti boli pasienky. Mna najviac fascinuje ta rozlahlost hor a samota. Turisti tu chodia iba do najvychytenejsich casti. Staci ist do vedlajsej doliny a nestretnes ani nohy.

Tuto jesen som mal v plane este dvojdnovku v Seckauer Tauern, ale nevyslo to. Snad o rok.

Tomas D

Pekna tura a paradne fotky Martin. Sranda ze od nas z BA a zo zap. Slovenska je to asi ako ist do Nizkych Tatier. Paci sa mi ten typ hrebena, je to akoby som videl Zapadne Tatry alebo Nizke keby su v nich zachovane plesa. Tieto clanky z AU mam rad, tak sa toho snad coskoro nenasytis;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma