Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krakova hoľa a Pustô z Demänovskej doliny

Diskusná téma K článku: Krakova hoľa a Pustô z Demänovskej doliny

Krakova hoľa z Demänovskej doliny patrí určite medzi nízkotatranské klasiky a povinné jazdy, ktorú absolvoval hádam každý seriózny turista, mnohí aj niekoľkokrát. Asi len ťažko tu niečo užitočné dodať. Snáď len dojmy nováčika, ktorý to má trochu od ruky, a preto ide o jeho prvotinu. Nielen samotná Krakova hoľa, ale vôbec celé okolie, teda Ďumbierska časť Nízkych Tatier, budú pre mňa dnes premiérou. Nepoznám, nevyznám sa a preto som veľmi zvedavý na výhľady z týchto končín.

Martin knor

Nadherne obrazky ako vzdy. Mal by si zostavovat kalendar pohladov na Tatry.

K turistom - vacsina ich mieri na hlavny hreben. Z Demenovskej doliny sa nan mozu vyviezt lanovkou. Asi preto ich na Krakovu holu a Sinu chodi o volaco menej.

Daulagiri

Krakova aj Pusté sú nádherné vrcholy, patria ku klenotom Nízkych Tatier, na oboch som bol dvakrát. Inak takéto počasie je snáď snom každého turistu, pocukrované vrcholky a modrá obloha, čo by sme mnohí dali za takéto podmienky.
A zaujalo ma že píšeš že si jeleniu ruju zažil prvýkrát, to je neuveriteľné, však tu dlhšie publikuješ články z rôznych končín aj ročných období. Nechce sa mi veriť že si jelene nikdy doteraz nepočul, však je to na jeseň normálna vec.

Ja som sedlo Javorie zažil kedysi v roku 2009 ešte ako malú čistinku v hustom lese, krásne to bolo, s dneškom neporovnateľné.

Sona

Parádne fotky. Napríklad mne zatiaľ táto povinná jazda chýba. Okolo Demänovskej doliny je toho tak veľa, že by na to človek potreboval týždeň dovolenky...

Janabilesova

Krásne fotky, aj video... Za takéto podmienky byť tam tiež ,som vďačná až až... s bielym popraškom parádička... Devast lesa na zaplakanie...

Matobee

Podobne ako ty som sa tento rok v júli a septembri prvý krát zatúlal do oblasti Krakovej hole. Lesov veru poredšie, ale no čo, plakať doma nebudeme. Treba si všímať to pekné čo ostalo a čo sa nedá popíliť a odviesť. Septembrové výhľady z pred pár týždňov z Krakovej si živo pamätám. Presne ako píšeš po chodníku na vrchol kosodrevina naokolo a zrazu z ničoho nič skvelý výhľad. Veľmi sa mi páčilo aj na Kosienkach a tiež Tanečnici kadiaľ si už nešiel. Podľa mňa si mal skvelú viditeľnosť a tie snehové čiapočky nemajú chybu. Parádne fotky.

Svatopluk Štěpánek

Pripájam sa k Mirinovi, ja som rád, že som videl pôvodnú prírodu pred 30 rokmi. Po odvolení v prvých svobodných voľbách som vyrazil: Iľanovo - poľov. chatka na konci Iľanovskej dol. - hor. Predobrubovanská - Klenovec.
Pekné fotky, mne sa páčia najmä tie posledné.

Mirino

Pocukrované a velmi pekné NT. Napriek novým "výhľadom" som rád, že som to stihol pred dvadsiatimi rokmi.

Pocestna07

Peťo,krásne výhľady si mal. Ďakujem za pripomenutie miest mnohokrát prechodených, za milé video. Len ma nesmierne bolí, keď vidím tie holiny v okolí Javoria a pamatám si, aký tam býval krásny les ... A pre to niekedy nabudúce (ak bude) doporučujem výstup na Krakovu hoľu začať prechodom dolinky Vyvieranie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma