Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistika v o okolí Muráňa

Diskusná téma Turistika v o okolí Muráňa

Ahojte,

chcel by som sa vás spýtať, kde je možné ísť na túru v okolí Muráňa? chcem íst pozriet na luku plnu syslov + plus na Muranske buchty a k tomu si struhnut nejaku turu poblíž...poradite mi co tam stoji za to? mozu byt aj vodopady pripadne. dakujem pekne.

FunTTomas

misulik: ak kratšiu túru, tak výborný je žltý okruh Hradovou (cez Tisovský hrad) mapy.hiking.sk/?x=19.92347… z Tisovca. Teraz sú bukové lesy krásne sfarbené, odporúčam, ale pozor na hrebeni Hradovej za ruinou hradu sú raťaze, tak sa netreba báť výšok a skalných zrázov.

Cestou z Muráňa do Tisovca je zaujímavý vodou zaplavený Tunel pod Dielikom mapy.hiking.sk/?x=19.9907…, ale teraz bude treba gumáky, lebo bude veľa vody, aby ste sa vôbec k portálu dostali.

Ľahká prechádzka sú Piecky - náučná lokalita so skalnými útvarmi mapy.hiking.sk/?x=20.0305….

Svatopluk Štěpánek

Zrúcanina hradu Muráň, poľany na Muránskej planine ( Veľká lúka, Studňa, Nižná Kľaková atď.,kde sa občas volne pasú kone ), Hrdzavá dolina so skalnými útvarmi, Martinova dolina, tmavá a divoká, končacia na krásnej lúke Voniaca ( aj s chatkou ) s peknými výhladmi, červená TZT na Nemcovú s peknými spätnými pohladmi, sedlo Burda ( aj keď je poničené necitlivým čistením po kalamite ),doliny Kačkava a Slávča severne od Tisovca.... . Ako píše Peter61 - takmer všade.

Peter61

Svaťo,
nakoniec aj ten Muránsky hrad z Muráňa je tiež tak do 2 hodín (+ cca 100 m) ako Tisovský hr.
Misulik nenpísal, aká náročnosť, či je to sólo, s deckami, seniormi, gurmánmi alebo chrtmi.

Forestml12

Velka Luka už nieje čo byvala, rušivý moment je ta obchadzkova trasa cez luku- nevedel som si zvyknut na auta a motorky, ale ak chces videit a zažit divočinu a naozanj krasnu prirodu (Faunu aj Floru ). Určite Muranska studna a okolie Klaku akurat tam si davaj pozor na medvedou je ich tam vraj dost a velke jedince akurat zial ja som to štastie a možnost stretnut ich tam zatial este nemal ale ich značenie teriroria je tam časte

Misulik

co sa tyka tury tak kludne narocnejsia nakolko idem ja a priatelka, sme turisti takze aj tazrsie tury so zrazmi a vyskami nam nerobia problemy...ja mam za sebou anjtazsiu turu asi Krížnu + Majerova skala a priatelka koprovsky sti, Velky Choč

Peter61

v So sa ešte dajú po 8.00 nakúpiť buchty a potom vybrať podľa výhľadov:
buď hrad/y, alebo Hrdzavá, Martinovka.
Kratšie dni, zmena času 25.X., čelovka.

Mahe

Ak autom tak to potom je ešte dôležita otázka ODKIAĽ? Pokiaľ mám info, tak sa za posledné dva mesiace nič nezmenilo na "systéme prepravy" cez Veľkú Lúku (semafory a povolenky), takže je dôležite si vybrať odkiaľ prídeš autom. Ak od Revucej, tak konečný pre auto je v Muráni - potom volte túry v tej južnej časti - ako písal Peter61: Hrad - Piesky - Poludnica (viac sa asi nedá teraz už stihnúť) prípadne okruh až na Studňu (červenou hore, žltou dole) ale vynechať Hrad.
Ak prídeš zo severu, ja by som odporučil nechať auto v Zlatne a po cyklotrase cez nádherné zlatnícke lúky (s výhľadmi na Kráľovu hoľu) sa napojiť na zelenú značku a okolo Lapinky a cez Sitárovo vyšľapať až na Studňu. Odmenou budú výhľady ponad Andrejcovú až na Vysoké Tatry. Naspäť po tej istej trase (od chaty Havranie ide lesná cesta po severnom úboči Planiny dole na zlatnícke lúky..!

Misulik

vdaka za vsetky podnety isto si nieco vyberiem :) pridem od Brezna a samozrejme ratam ze o pol 4 uz byt naspat z tury nakolko nemam v zaujme ist za šera :) inak sa chcem spytat ako je to tam s emdvedmi v tejto oblasti? lebo pred mesiacom som chcel ist na Polanu s priatelkou ale ta si nejako nastudovala o tom a zsitila ze oblast Polany je oblast s najvacsim yvskytom medvedov v strednej Europe, az 200 jedincov je tam vraj

Mahe

V slávnej rozprávke KARKULKA povedal žabiak slávnu vetu: Keď v lese spadne strom, existujú tri verzie - tvoja, moja a verzia toho stromu.
Takže každý ti povie o medveďoch v lesoch SVOJU verziu.
Ja sa túlam M.P. už nejaký čas. Keď ideme spolu viacerí (a ešte k tomu nejaká nekonečná "diskutérka"), tak sme nikdy m. nestretli - maximálne (čerstvé) stopy.
Ale keď som sám (a leziem aj mimo značky) tak si adrenalín privodíš.

Peter61

Misulik, dakedy sme chodievali po vodu na Nižnej Kľakovej aj bez baterky a pod.
mapy.hiking.sk/?x=19.96085… Potom sme raz šli od Stožiek po žltej a našli sme stopu medvieďaťa pár metrov pod prameňom. Odvtedy sme už rachotili, svietili a pod.
Qeci:
ak nebudete mať tichú domácnosť, no problem. Stačí hovor, v neprehľadnom teréne hlasnejšie ( talianske manželstvo), prípadne búchať paličkami.
medvede.sk/?action=prevencia

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma