Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Severovýchodnou časťou malebnej Muránskej planiny

Mahe

Kráľova h. z hrebeňa Nehovo (1213) nad sedlom Sitárovo.

Mahe

Martin - keď píšeš, že si prežil časť života v Telgarte, tak asi tento kopec dôverne poznáš ? Aj tu malú dedinku učupenu vľavo pod ním.
Stačí zo sedla Sitarovo vybehnúť na náprotivný hrebeň Nehovo a N.T. máš ako na dlani.

PaliT

Parádne putovanie, toto by som išiel najmenej s dvomi nocľahmi. Muránska planina tento rok nevyšla, tak nabudúce.

Matobee

Mahe je to ako píšeš. Nie je to síce Sibírska tajga ani Aljaška, ale na slovenské pomery je to divočinka.
Díky za tip. Šiel som v zime cez Sitárovo a Zlatnícke lúky poznám skrz toho, že som v Telgárte strávil časť života. Sú to krásne fotogenické miesta. Super fotky.
Svetopluk pekný zážitok so srnkou. Ja som dúfal, že si ma takto pozriet nepríde ten malý macko, čo šiel dosť dlho predomnou. Ešte on by síce aj mohol, ale bez mami. :-)

Svatopluk Štěpánek

Na okraj, troška mimo, k srnkám. 20.6. 2020 som šiel z T. Breznice do Devičan a pri kóte Hrádok som stretol väčšie srnča. Bolo predo mňou 3 - 4 m a po chvíľkovom zaváhaní šlo ku mne ! Keď sme od seba boli tak meter, zvedol som pomalúčko ruky a ono mňa obišlo a zostalo okolo 5 m za mňou a sledovalo, ako odchádzam.

Svatopluk Štěpánek

Pripájam sa, dobrá pripomienka týchto krásnych krajov. Keď som chcel nadchnúť syna pre slovenskú prírodu, rozhodol som sa pre SV časť Muránskej planiny. Podarilo sa na 100%.

Mahe

Dík za krásnu pripomienku nekonečných túlačiek po Planine (bohužiaľ mne to tento rok vyšlo len 1x).
Znovu sa potvrdzuje, že pokiaľ chce niekto "zažiť divočinu" aj s miestnou faunou, musí chodiť sám a ticho.
Potom ale platí aj to druhé príslovie - kto sa bojí, nesmie do lesa.
PS
len tip na miernu úpravu Tvojej trasy - pri návrate na Studni zísť po zelenej do sedla Sitarovo - Lapinka a odbočiť na Zlatnícke lúky.

Matobee

Díky.
Poznám tieto fakty. Ale zbadal ma na 200 metrov a vôbec som sa nepohol. Zjavne ma zacítil aj na takú vzdialenosť v bezvetrí. Alebo som pre neho neprirodzená farebná plocha. ????

Peter61

pekná prechádzka po jesennom monzúne.
btw. ad " mám červenú bundu a modrý batoh" :
párnokopytníky nemajú také vnímanie farieb ako ľudia. Reagujú buď na pohyb, alebo na (pre nich) neprirodzené jednoliate farebné plochy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma