Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naša prvá návšteva Brýzgaliek

Diskusná téma K článku: Naša prvá návšteva Brýzgaliek

Určite mnohí z vás poznajú kysucký skanzen vo Vychylovke, kde sa dajú nájsť pôvodné stavby, ktoré sem boli premiestnené za účelom ich zachovania pre budúce generácie. Nad Bystrickou dolinou sa nachádza miesto, kde nájdete pôvodné drevené cholvarky priamo uprostred prírody.

Janabilesova

Ak pojdete na bicykli z Velkeho potoka, tak sa da nabrat voda z potoka. Na tomto obrazku sa zda, ze by mohla byt voda vlavo od pristreska pri vstupe do osady -
mojekysuce.sk/…/brizgalky-bry…. Otazne je, ako sa da na pripadne pramene spoliehat toto leto, ktore je velmi suche...

Diva

Dobrý deň, prosím, po ceste nie je žiaden prameň? resp. odkiaľ obyvatelia osady brávali vodu? Ďakujem.

Janabilesova

Do sedla Pod Brýzgalky vedie cyklotrasa napr. od Vychylovky Pavelkovia cez Šadibolovcov. Strmší výstup Vás odmení peknými výhľadmi, ktoré začínajú pod Javorinou Zdola z cyklotrasy zahliadnete aj krajné chalúpky Brýzgaliek. Zokruhovať sa to dá cez dolinu Veľkého Potoka. Pár foto z trasy pripájam.

Janabilesova

Ešte by som rada doplnila informáciu, že menšia rovnako zaujímavá osada Michalcovci sa nachádza pri trase žltej značky medzi Vojenným a Novou Bystricou, je to ale mimo turistickej značky, viac na mojekysuce.sk/…/michalcovci-n….

Daulagiri

Veľmi fajn článok propagujúci krásne miesto. Viem o týchto dreveničkách už nejaký ten rok, lebo som videl ich fotky v tunajšej galérke.
Mám rád takéto pôvodné drevené stavby v horách, len škoda že je ich u nás čoraz menej. Verím že raz sa sem dostanem, keďže objavovanie Kysúc ma ešte len čaká. Tie výhľady na okolité pohoria sú príjemný bonus.

Janabilesova

Ďakujem všetkým veľmi pekne za zastavenie a budem rada, ak napíšete aj o svojich dojmoch pri návšteve tohto miesta.

Ade.e

Bol som tam pred 3 rokmi, ked sme sli z Kysuc cez Polsko na Oravu.
K Bryzgalkam som sa dostal vdaka hikingmape. Je tam veru nadherne. Dosli sme za sera, tak sme len lahli pod striesku, ale spln Mesiaca nam nedal zaspat. Rad na to spominam.

Adushka

Ahoj Jani, aj mňa toto miesto zaujalo, vďaka za tip, tu sme ešte neboli :)

Matobee

Veľmi pekný článok o ešte krajšom mieste (určite,kedže som tam zatiaľ nebol). Pridávam do hľadáčika. Po takejto reklame KST potiahne aj značku vyššie, ak to nebol zámer.

Janabilesova

ďakujem :-).@Adina, prajem, nech sa Vam podari ho navstivit. Ja som z neho bola nadsena a urcite sem budeme chodit castejsie a snad aj na biku o rok :-).

Boro

Pekné, veľmi pekné a autentické.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma