Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Oprava a údržba útulne Cabanka.

Diskusná téma Oprava a údržba útulne Cabanka.

Naše združenie Sloboda pohybu (www.slobodapohybu.sk) úspešne opravilo útulne Drina a salaš Obrubovanec a naďalej sa stará o ich údržbu.

Tieto prvé úspešné akcie nám dali nielen veľa skúseností, ale posilnili aj náš elán a sebaistotu, kedy sa chceme pustiť do zlepšovania ďalších útulní. Ďalší objekt, ktorý si vyžaduje pozornosť, je Cabanka na Kordíckom sedle v Kremnických vrchoch. Za vydarený pilotný projekt môžeme považovať postavenie latríny v spolupráci s Mestskými lesmi Kremnica s.r.o. V tomto duchu by sme radi pokračovali a na tejto krásnej útulni dokončili všetko potrebné. Ide hlavne o nové vchodové i vnútorné dvere a veľa iných drobností. Budeme radi, ak nás podporíte slovom (zdieľajte naše zámery), prácou svojich rúk, ale predovšetkým prispejete finančným darom. Väčšiu opravu by sme potom zrealizovali v lete 2021.

https://hiking.sk/hk/ar/209/utulna_cabanka_pri_kordickom_sedle.html

Príspevky by sme radi vyzbierali do 01.02.2021.

Číslo účtu: IBAN: SK84 1100 0000 0029 4308 4237. Do správy pre príjmateľa treba uviesť „Cabanka“

Vopred ďakujeme!

Anonymized_25093

V lete 2021 by sme chceli spravit brigadu, takze do leta prijímame dobrovolne prispevky na stavbu / opravu a potom ako obvykle na udrzbu.

PaliT

Už dávnejšie som nedoplnil darcov, ktorí prispeli na vylepšovanie Cabanky, celkovo sa už vyzbieralo 382,34 € za čo veľmi ďakujeme!

60,- Peter Kmeťo
20,- Kristína Jankovičová
2x30,- Branislav Číž
20,- Peter Birka
10,- Jakub Januška
12,34 Tomáš Trstenský
25,- Estefán Kraki Dalibor
20,- Anton Bujnovský
30,- Branislav Číž
15,- Csiba Zoltán
20,- Daniela Tomášiková

Marcel.c

Možno by bolo rozumné uskladniť drevo v dĺžkach nad 1 m a nenaštiepané, aby sa nezmestilo do pece ani do krbu, a nech si každý nareže a naštiepa. Nadšení kuriči by rýchlo stratili chuť ládovať do krbu, keby si museli sami píliť a štiepať.

Adelmos

Len pre predstavu koľko dreva sme s Maťom Birkom nachystali. Paľo Chodec ma pravdu drevo sme neštiepali; boli sme radi že sme ho do tmy stihli ponosiť a poukladať...

Anonymized_25093

Drevo nebolo nastiepane iba napilene na klaty. Tak isto tam nie je sekera. Ozran partie posunu piecku na bok a zakuria do krbu ktory pojme velke kusy a vela dreva. Krb nevyhreje utulnu ale debil tam bude hadzat drevo pokial sa vsetko neminie.
Je to smutne ale voci debilom co chodia na utulne sa neda vyhrat!
Teraz hlavne potrebujeme peniaze na nove dvere. To pomoze aj keby si nekuril.

FunTTomas

paľo: sekeru a pílu som nehľadal, tak neviem. Bol som len letmo skontrolovať stav.

Na rýchlo míňaujúce sa drevo je jeden recept: pri veľkej jesennej brigáde treba nachystať (napíliť) len hrubé kláty, ktoré sa nezmestia do vykurovacieho telesa, nech si kuriči sami naštiepajú a nahotovia vhodne veľké palivo. Potom si rýchlo rozmyslia koľko dreva spália s vlastným pričinením.

Anonymized_25093

Ten isty problem ma Drina. Drevo na celu uz skoro doslo. Bola tam sekera alebo pilka? Drevo nebolo nastiepane ked sa ulozilo do drevarne.

FunTTomas

v nedeľu 24. 1. som bol skontrolovať Cabanku. Snehu je v okolí zrubu 84 - 91 cm. Na to, že chalani na jeseň nachystali plnú dreváreň paliva, tak na koniec januára zostala dobre vybrakovaná. Niektorí ľudia by sa mali zamyslieť na sebou, keď prídu na chatu s nachystaným drevom, že ho netreba ládovať do krbu ako o život. Sa potom ľahko kúri, keď majú všetko nachystané. Keby si ho sami chystali, tak zistia, že ho treba prácne napíliť na kláty a narúbať na polienka, pri čom sa dobre zahrejú aj bez kúrenia. ;-)

PaliT

Veľká vďaka darcom, ktorí podporili našu snahu o údržbu útulne, pribudli nasledovné platby:

50,- Roman Konrad
50,- Ing. Roman Friesz
20,- Martin Caudt

OZ Sloboda pohybu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov