Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenskom 2: Krivánska Fatra, Kysuce a Orava

Martin knor

Tak ta babka sa socharovi veru vydarila! :-D Dobre si to napisal.

Pavel Forgáč

martin knor - Odfotil som ju ale iba mobilom a do článku sa nezmestila. No ten krokomer mi dlho teda nevydržal asi tak 3 týždne :D, ale čo už. Mobil som tiež kupoval asi týždeň pred odchodom ešte som si nebol istý či stihne prísť. Inak som nosieval starú tlačítkovú klasiku. Mám tendenciu mobil rýchlo rozbiť na turistike, a tak som iný nepotreboval. Ale nechcel som otravovať známych s tým, že by som im volal aby mi pozreli počasie. Tak som si predsa len zobral smartfone. Tiež na Hornú Oravu často nechodím, ale je tam fakt pekne a dosť som sa tešil na túto časť trasy.

Dušan Šrenkel - môže byť akurát bolo vtedy obdobie tesne pred kosením, takže tráva bola vysoká. Ale čo si pamätám tak bez GPS by som sa tam dlho motal. A rúbane vo vyššej časti tam je to jasné, že značenie sa niekedy nedá urobiť tak, ako by trebalo.

Martin knor

Pekne. Mohol si v Novej Bystrici odfotit tu hajlujucu babku :-). Krokomer, radar v smartfone, asi by som mal vylepsit svoju technicku vybavu.
Hornu Oravu casto nenavstevujem, mohol by som sa tam v lete ist pozriet.

SatelitHomer

No pekne. posledný pokus o žarnovickú dolinu skončil s peknou odchylkou.

Dušan Šrenkel

Zdravím, zaujímavý trek v rámci Slovenska. Ešte tak pohľadať prvú časť putovania a počkať na ďalšiu časť, resp. časti :)
Menej príjemne ma prekvapila poznámka o biednom značení trasy z Novej Bystrice smerom na Veľkú Raču. Najmä vzhľadom na jej relatívne nedávne preznačenie, na ktorom som sa osobne podieľal. Je pravdou, že trasa je v prvej časti vedená po lúkach nie moc výraznou poľnou cestou, ktorá môže spôsobiť menšie orientačné problémy najmä v období vysokej trávy. A je jasné, že moc vhodných objektov na umiestnenie značiek nie je. Ale nemyslím si, že by ich bolo zase až tak málo. Jedine, že by boli značky nejakým spôsobom poškodené. Navyše práve spomínanú časť som osobne preznačkoval v jeseni minulého roku, takže aj preto ma tá poznámka prekvapila. Skôr by som očakával problémy v druhej časti, kde po výruboch trávou zarastajúce zvážnice môžu zakrývať značky namaľované na pňoch. Tam už len čakať, kým vyrastú stromčeky. Nehovorím už o spleti zvážnic a lesných ciest niekoľkokrát križujúcich danú trasu. Asi ju pôjdem v dohľadnej dobe skontrolovať. Je pravdou, že trasa nie je veľmi chodená turistami, čomu sa zase vzhľadom na dĺžku a prevýšenie moc nečudujem.

Samkoh

Ten víkend 17.-19.7. bol teda riadne daždivý... 18.7. som v daždi stúpal zo Zliechova na Strážov a od sedla pod Strážovom som mal čo robiť, aby som sa udržal na chodníku a nebolo to opilosťou(nepijem žiadny alkohol a ani pivo). Následne som v lejaku a hmle vrchol Strážova vynechal. Ďalší zostup na rázcestie pod strážovom stál za to...vymletú lesnú cestu som obchádzal popri okolitých stromov a dúfal, že značka neuhla, lebo som ju nevidel...
Nedeľu 19.-eho už cez deň až tak nepršalo, ale ten hrebeň Sedlo Javorinka-Fačkovské sedlo bol riadne šmykľavý, a to nielen v zlopovestnom zostupe z Homôľky do Fačkovského sedla(mimochodom, výstup na homôlku zo sedla pod čelom je tiež strašne strmý, aj keď nejde po zjazdovke), ale aj vo vodorovných traverzoch.

Boro

Uf,Uf, parádny vander. Obdivujem a závidím.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma