Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoká - princezná Malých Karpát

Diskusná téma K článku: Vysoká - princezná Malých Karpát

Neviem, ako je to u vás, no keď vidím turistickú značku, prejde mnou vzrušenie. Pocit dobrodružstva. Je jedno, či je namaľovaná na strome, dome alebo kameni. Láka ma. Už dlhší čas jedna konkrétna. Biela - zelená - biela, tri malé obdĺžniky zaznačené na ošarpanej pouličnej lampe v centre Modry. Chodím tadiaľ skoro denne. Vždy ma pritiahne. "Nič sa neboj, čoskoro ťa vyskúšam," sľúbim jej týždeň pred príchodom môjho švagra.

Matobee

Skvelý článok z pre mňa neznámych končín Malých Karpát. Už už som ich mal na dosah koncom novembra, ale pre pracovné povinnosti mi nakoniec "unikli".
Ten východ Slnka vám vyšiel parádne. Takúto tajomnú, hmlistú atmosféru s krátkym "žmurnutím" mám ešte radšej ako azúro.

Martin knor

To sa vola snezny vrch? Siel som tade na Vysoku z Horneho vrchu. Ale najvacsim zazitkom bol vystup na Vysoku popri starych elektrickych stplpoch od SZ. :-D

Zdenči

Na Vysokej som zažil nejeden krásny východ slnka...bola to taká odmena za šlapanie v hmle a tme.
Na Jelenec vedie niekoľko chodníkov a dnes už je obora voľne prístupná aj turistom. Ako fotografovi odporúčam navštíviť aj tento kopec.
V apríli sa chystám ukázať Malé Karpaty turistom z mojich rodných Kysúc a Vysoká bude určite jedným z miest, kam ich vezmem

PatrikSlanina

Ďakujem Vám všetkým za naozaj milé slová. Človeka poteší keď je jeho snaha podobne ocenená. :)
Lubo a Pavol fotografie sa vydarili hlavne kvôli pocasiu. Ten deň to bolo ozaj ako na šmykľavke. Myslím že v ten deň si odtiaľ každý odniesol pekne fotky.
Tomka ano myslel som to z časti aj tak. Ale v nedávnej minulosti tam bol naozaj prístup zakázaný, na koľko boli oba vrchy v ohrade.
MisoB myslím že nebudeš jediný kto prvý krát okusil čaro spánku pod hviezdami v Karpatoch. Sú na to priam stvorené. Ja som na tom podobne a kopa mojich kamošov tiež. Vždy sú to jedny z najkrajších zážitkov v aké človek môže zažiť.

MisoB

Vďaka za oživené spomienky na moje "rodné" pohorie, kde som absolvoval aj svoj prvý čunder s prespávaním vonku.

Janabilesova

Skvelé čítanie o MK a miestach, kde som už dávno nebola. Áno, MK majú svoje nezameniteľné genius loci. ďakujem... A som rada, ze strom - dedko na Vysokej ešte stojí...

Tomka

Príjemné poetické čítanie a ešte krajšie fotky. Radosť pozerať.
Malé Karpaty mám veľmi rada, strávili sme tam tri týždňové pobyty a stále ešte máme kde chodiť. Nechápem tých, ktorí nazývajú MK "krtince". Nevedia o čo prichádzajú!
Prečo si napísal o Bielej skale a Jelenci, že sú to turisticky neprístupné destinácie? Myslel si tým, že tam nevedie značený turistický chodník?

Lubo

Patrik, tie fotky su uzasne, mozes z nich rovno spravit vystavu alebo kalendar :-).

PatrikSlanina

Pocestna07
Ďakujem pekne, som rád že sa článok páčil.
Karpaty sú veru bohaté na prírodnú krásu. Určite to nie je posledný článok z tejto oblaati. :)

Pocestna07

Patrik, krásne napísaný príbeh - nie prvý a verím, že nie posledný. Tiež som ako Tatranka trochu (dosť) podceňovala Malé Karpaty... Až raz som stála na vrchole Vysokej a bola som chytená do sieti ich krásy. Inej krásy ako v Tatrách a aj o tom hovoria tvoje fotky s nádhernou pozitívnou energiou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov