Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: O kamzíkoch a pytliakoch s Karolom Kaliským

Peter61

asi zaliezli pred vetrom.
Zo s.Závory a Hladkého s. v nedeľu tiež nebolo vidno ani chlp.

Lubo

Teraz som stravil 3 dni v Tatrach v roznych dolinach, no tak malo kamzikov som davno nevidel. Iba jednu dvojicu pod Priecnym sedlom. Asi boli uz zalezene a venovali sa jesennym radovankam.

Tramtária

Možno len tie veci okolo ...podmienok, ktoré neumožňujú bezpečný pohyb" sú na môj vkus máličko patetické. Chápem, že je to taký vypustený balónik z prostredia ochranárov.
Pri tomto som si spomenul na ten návrh Správy ohľadom zákazu pohybu počas jarných firnov. A následnú, kategorickú, námietku spolku James.

Martin Cho

Zaujímavé informácie. V 70. rokoch som trávil letá na Zbojníckej chate, kde sa na blízkom Solisku denne zhromažďovali kamzíky, takze som vôbec nemal dojem, že ich je vo VT málo. A v NT boli už v tých časoch na ľudí zvyknuté. Pritom NT sú na pytliactvo oveľa vhodnejšie ako VT, či? Neviem si predstaviť že by niekto odstrelil kamzíka v ktorejkoľvek VT doline a niesol ho dolu turistickým chodníkom? A prosím vás chytil už niekto niekedy u nás na Slovensku VT pytliaka kamzíkov? Veda ich muselo byť veľa keď postrieľali tisícky kamzíkov. Sú to poľovníci-pytliaci či pytliaci špecialisti?

Peter61

ad pytliaci :
kedysi okolo r.2000 sme sa stretli v teréne so strážcom TANAPu. V tých časoch strážcovia kempovali počas kotenia, slovo dalo slovo..
O.i. povedal, že tuto na tamtom sedle boli nájdené nábojnice z americkej vojenskej pušky, ktorá nebola oficiálne predanaá alebo dovezená na Slovensko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov